Skip to main content

Μαυροβούνιο – Λιθουανία 71-91: Γιοκουμπάιτις και Κουζμίνσκας… καθάρισαν την πρώτη θέση

Η Λιθουανία πρόσθεσε ακόμα μία εμφατική νίκη στο ενεργητικό της και με το εντυπωσιακό 91-71 απέναντι στο Μαυροβούνιο, έκανε το 3Χ3, κατακτώντας την πρώτη θέση του Ομίλου D και μαζί με την αντίπαλο της, πήραν την πρόκριση για την β’ φάση της διοργάνωσης, όπου και θα διασταυρωθούν με τις δύο ομάδες που θα προκριθούν από τον όμιλο της Ελλάδας.  

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες οι ομάδες είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16», όμως η Λιθουανία έδειξε πως… διψούσε περισσότερο για την πρώτη θέση του Ομίλου D.  Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο δεκάλεπτο (27-26), οι Λιθουανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με πρωταγωνιστές τους Γιοκουμπάιτις, Κουζμίνσκας και την σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Βαλαντσιούνας… αιχμαλώτισαν τους Μαυροβούνιους, φτάνοντςς στο εντυπωσιακό 91-71.

Εξαιρετικός με 19 πόντους ο Γιοκουμπάιτις, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κουζμίνσκας με 15 πόντους, ενώ ο Βαλαντσιούνας είχε 11 πόντους και οκτώ ριμπάουντ και ο Μπραζντέικις 10 πόντους.

Για το Μαυροβούνιο, 19 πόντους είχε ο Βούτσεβιτς και από 13 οι Πέρι και Σιμόνοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 40-48, 50-66, 71-91