Skip to main content

Ο Ντάριο Γκεοργκία στο Superbasket: «Θέλουμε να παίζουμε δυνατά άμυνα και να έχουμε μεγαλύτερη κυριαρχία στα ριμπάουντ»

Ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου, Ντάριο Γκεοργκία απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr μετά την ήττα από την Λετονία με 66-65, αναφέροντας ποια στοιχεία από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, θα ήθελε να έχει και στον επόμενο αγώνα, την Δευτέρα (28/2).

Το Βέλγιο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αναμέτρηση, αφού έχανε με 18 πόντους στο ημίχρονο από την Λετονία, την ομάδα που κοουτσάρει ο Λούκα Μπάνκι. Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης με ένα συνολικό επί μέρους σκορ 40-25 στο δεύτερο ημίχρονο, επέστρεψε στον αγώνα και μείωσε την διαφορά, αλλά η Λετονία πήρε την εκτός έδρας νίκη με 66-65. Το Βέλγιο παρέμεινε στην πρώτη θέση με ρεκόρ 2-1, με την Λετονία να έχει ίδιο ρεκόρ (2-1) και να είναι στην δεύτερη θέση, με τις δύο ομάδες να ξανατίθενται αντιμέτωπες την Δευτέρα (28/2).

Ο κόουτς Ντάριο Γκεοργκία βρίσκεται στην Εθνική Βελγίου από το 2018 και στην Οστάνδη από το 2011, έχοντας δέκα πρωταθλήματα Βελγίου και επτά Κύπελλα, αλλά και πολλές συμμετοχές σε ευρωπαικές διοργανώσεις.. Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης τρεις παρουσίες σε τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 18 φορές συμμετείχε στο Eurobasket, αλλά καμία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που θέλει να πετύχει σε αυτά τα προκριματικά.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Ντάριο Γκεοργκία στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

Σχετικά με το σκοράρισμα, είχατε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ποια στοιχεία από εκείνο το χρονικό διάστημα θέλετε να έχει η ομάδα σας στον επόμενο αγώνα;

Πρώτα από όλα όπως είπαμε και προηγουμένως, να παίζουμε δυνατά στην άμυνα. Μεγαλύτερη κυριαρχία στα ριμπάουντ, γιατί τα χρειαζόμαστε πολύ. Είχαν 14 ριμπάουντ στο τέλος του αγώνα, αλλά τα εννέα ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Να έχουμε συνέπεια στην οργάνωση και να έχουν υγεία οι παίκτες για το επόμενο παιχνίδι. 

Δείτε την ερώτηση του superbasket.gr στο 19:50