Skip to main content

Μπάνκι: «Μετέτρεψαν το παιχνίδι σε physical και αγωνιστήκαμε σκληρά»

Ο προπονητής της Εθνικής Λετονίας, Λούκα Μπάνκι απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την εντός έδρας νίκη επί της Εθνικής Βελγίου με 68-63, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

H Εθνική Λετονίας νίκησε και τα δύο παιχνίδι στο "παράθυρο" του Φεβρουαρίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και ανέβασε το ρεκόρ ττης στο 3-1 (2η θέση), με την χώρα της Κεντρικής Ευρώπης να πέφτει στο 2-2 (3η θέση). Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη θέση είναι η Σερβία (3-1) και στην τέταρτη η Σλοβακία (0-4), αλλά και ότι αυτός ο όμιλος διασταυρώνεται με εκείνον της Εθνικής Ελλάδας στην δεύτερη φάση.

Η χώρα από την Βαλτική έχει 14 συμμετοχές σε τελικές φάσεις EuroBasket, μεταξύ άλλων το χρυσό ου 1935 και το ασημένιο του 1939, ενώ και μία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κυνηγάει την πρώτη πρόκριση σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ο προπονητής της Εθνικής Λετονίας είναι ο Λούκα Μπάνκι, γνώριμος μας στα Ελληνικά γήπεδα από την θητεία του στην ΑΕΚ (2018-2019), οπού κατέκτησε ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2019 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και γενικότερα έχει βρεθεί σε πάγκους μεγάλων ευρωπαικών ομάδων όπως η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπάμπεργκ, η Κουμπάν και η Πέζαρο.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Λούκα Μπάνκι στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

Ποια στοιχεία του αγωνιστικού σας πλάνου θεωρείτε ότι ήταν καθοριστικά ώστε να κερδίσετε τον αγώνα σήμερα;

Πιστεύω ότι είχαν επιθυμία να αγωνιστούν με κάτι περαιτέρω από μια τεχνική. Περιμέναμε μια τέτοια νοοτροπία από τους αντιπάλους μας. Το είχαν δείξει ήδη στο Βέλγιο ότι μετά από 20 λεπτά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν σε ένα μπασκετικό πλάνο. Μετέτρεψαν το παιχνίδι σε physical game και αγωνιστήκαμε σκληρά. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο κλεδί. Ανεξάρτητα από τα στατιστικά, ανεξάρτητα από τους αριθμούς, πιστεύω ότι η προσέγγιση και η επιθυμία να αγωνιστούμε και να τους αντιμετωπίσουμε physical, έκαναν τη διαφορά.