Skip to main content

Αταμάν: «Οι Εθνικές ομάδες πρέπει να είναι προτεραιότητα...»

Δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT έκανε ο Εργκίν Αταμάν, με τον προπονητή της Εφές και της Εθνικής Τουρκίας να υπογραμμίζει ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως οι Εθνικές Ομάδες έχουν προτεραιότητα.

Αφορμή για το νέο ξέσπασμα του έμπειρου τεχνικού, αποτέλεσαν οι σχεδόν παράλληλες υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, αλλά και της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

«Είναι σαφές ότι πρέπει να μπει μία σειρά σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που συμβαίνει αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα για το μπάσκετ παγκοσμίως και δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας.

Φυσικά, η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Αλλά σε όλες τις χώρες, όταν γίνεται αναφορά στις Εθνικές ομάδες, η Εθνική πάντα έχει προτεραιότητα, καθώς είναι πιο σημαντική.

Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες. Οι φορείς που διοικούν το μπάσκετ δεν έχουν καταφέρει να το αντιληφθούν αυτό.

Πληγώνουν τη δημοφιλία του μπάσκετ σε ολόκληρο το μπάσκετ. Είναι μία κατάσταση που δε βλέπουμε ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στο βόλεϊ. Μόνο στο μπάσκετ συμβαίνει αυτό».