Skip to main content

Πανελλήνιο Εφήβων, Παναθηναϊκός– Περιστέρι 65-77: Μαραγκουδάκης και Καμπερίδης έφεραν το 2Χ2

Την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων πανηγυρίζει το Περιστέρι, μετά την επικράτηση του με 77-65 επί του Παναθηναϊκού. Πρώτη ήττα για το «τριφύλλι» που αγωνιά για τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ.

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης άνηκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία μετέτρεψε το 29-34 του 16’ σε 33-47 με την ανάπαυλα. Ο Παναθηναϊκός… ροκάνισε την διαφορά, φτάνοντας μέχρι το -4 (60-64 στο 31’), όμως η ομάδα της δυτικής όχθης… πάτησε γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 5-13 στα εννιά τελευταία λεπτά, έφτασε στην νίκη.

«Καυτός» ο Μαραγκουδάκης, τελείωσε το ματς με 28 πόντους, με τον Καμπερίδη να έχει 20 πόντους και 13 ριμπάουντ και τον Παγώνη 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Για τον Παναθηναϊκό, από 17 πόντους είχαν Αβδάλας και Κουστένης και 15 ο Ζερβός.  

Δεκάλεπτα: 13-20, 33-47, 54-60, 65-77

Διαιτητές: Ταρενίδης, Δέλλας , Μαρτινάκος

Παναθηναϊκός (Ρήγγας): Τουλιάτος 3(1), Ζερβός 15(1), Αθανασόπουλος 2, Κουστένης 17(1), Βασιλαντωνάκης 7, Ξωξάκος, Γεωργιάδης, Εζέτζα, Τουμαζάτος, Σαμοντούροβ 4, Αβδάλας 17(1).

Περιστέρι (Παπαμάρκος, Δελή): Μπέμπελος, Παπαδάτος 8(2), Ντιπτσής 2, Πολίτης, Μαραγκουδάκης 28(1), Παγώνης 13(3), Κολοβός, Καμπερίδης 20, Παλληκαράς, Αλεξάκης 6(1).

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ 

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα εδώ 

Δηλώσεις

Νίκος Ρήγγας (προπονητής Παναθηναϊκού): «Αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο τραυματισμός του Σαμοντουροβ και πόσο σοβαρός είναι. Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στην αμυντική μας τακτική. Δεχθήκαμε καλάθια με τρόπο που δεν θα έπρεπε να τα δεχτούμε. Δεν είχαμε την συνηθισμένη απόδοσή μας στο τρανζίσιον και ήρθε η ήττα».

Νίκος Τουλιάτος (αθλητής παναθηναϊκού): «Δεν μπήκαμε αρκετά δυνατά στο ματς. Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το Περιστέρι να πάρει μια σημαντική διαφορά την οποία δυσκολευτήκαμε να καλύψουμε. Θα παλέψουμε για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Κώστας Παπαμάρκος (προπονητής Περιστερίου): «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κατάθεση ψυχής, ενώ παίξαμε όπως έπρεπε, ήμασταν εύστοχη. Με τον Παναθηναϊκό είναι μια σειρά από την Αθήνα που είναι πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια, είναι μια καταπληκτική ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη νίκη αλλά αύριο έχουμε ένα εξίσου πολύ σημαντικό παιχνίδι». 

Κωνσταντίνος Ντιπτσής (αθλητής Περιστερίου): «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο μέχρι και το τέλος. Τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα με τον Προμηθέα που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα».