Skip to main content

Πανελλήνιο Νεανίδων: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Κρόνος, 59-42 τον Παναθλητικό

Πρώτος και καλύτερος ο Κρόνος, θριάμβευσε του Παναθλητικού με 59-42 στον τελικό του Πανελληνίου Νεανίδων, με την ομάδα του Αγίου Δημητρίου να κατακτά πανάξια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο μισό του τελικού, το οποίο βρήκε τον Κρόνο μπροστά με 30-27. Από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, όμως, η ομάδα του Αγ. Δημητρίου άρχισε να… χτίζει διαφορά ασφαλείας, έφτασε στο +11 στο 28’ (45-34) και δεν ξανακοίταξε πίσω, με το τελικό 59-42 να χαρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στον Κρόνο.

Εκπληκτική εμφάνιση από την Μπλιθικιώτη, που έφτασε πολύ κοντά στο triple double με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ, με την Τσάμη να έχει 15 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Για τον Παναθλητικό, 19 πόντους σημείωσε η Χωλοπούλου.

Διαιτητές: Σκανδαλάκης, Τσάνταλη, Ιωάννου
Δεκάλεπτα: 19-17, 30-27, 47-35, 59-42
Κρόνος Αγ. Δημ. (Ανδρεοπούλου): Κατσούλη Β., Πολυχρονοπούλου, Διαμαντοπούλου 9(1), Μπλιθικιώτη 22(3), Τσιρογιώργη, Ανδρέου 4, Τσάμη 15(2), Κατσούλη Ε., Γεωργακοπούλου 6(2), Δελημήτρου, Ζεφείρη, Σταθοπούλου 3.
Παναθλητικός (Αποστολίδου): Ομο, Παπαδοπούλου, Στολτίδοθυ, Κοφινά, Τσινασλανίδου, Καμπερίδου 2, Παντώτη 9(3), Βασιλείου 7, Κωνσταντινίδου, Σταματάκη 5, Χωλοπουλου 19(2), Σύρπα.

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Μετά το τέλος του τελικού του 37ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων ΟΠΑΠ, οι δύο προπονήτριες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και του Παναθλητικού, αλλά και οι αθλήτριες δήλωσαν:

Κατερίνα Ανδρεοπούλου (Προπονήτρια Κρόνου Αγ.Δημ.): «Είναι μια σημαντική στιγμή για τον σύλλογο του Κρόνου Αγ.Δημ. Τα κορίτσια έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και φτάσαμε στο χρυσό. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί τακτικά και καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο να αυξήσουμε τη διαφορά. Θέλουμε να αφιερώσουμε το κύπελλο σε έναν άνθρωπο που δεν κατάφερε να ταξιδέψει μαζί μας την κόουτς μας Νένα Νικολαϊδου και είμαστε δίπλα της. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και όσους όσοι ήταν κοντά μας όλη τη χρονιά. Ευχαριστούμε και τον  Στάθη Τσιαντή που μέχρι πρότινος ήταν στα ηνία της ομάδας όπως και τον φυσικοθεραπευτή μας που μας βοήθησε στην προσπάθεια αυτή».

Μαρία Διαμαντοπούλου (Αθλήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): «Το κομμάτι το νεανίδων ολοκληρώνεται για μένα με τον καλύτερο τέλος. Είμαι περήφανη την για ομάδα και τις προπονήτριες».

Ερη Μπλιθικιιώτη (Αθλήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): «Νιώθω περηφάνεια για κάθε συμπαίκτρια μου και για κάθε μέλος του τεχνικού επιτελείου. Ήμασταν από την αρχή συγκεντρωμένες στο στόχο και τα καταφέραμε».

Θεώνη Τσάμη (Αθλήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): «Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Ηταν καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσαμε να έχουμε ως νεανίδες».

Ειρηνη Ανδρέου (Αθλήτρια Κρόνου Αγ. Δημ.): «Δεν περίμενα να βγω MVP. Σαν ομάδα όταν ήρθαμε εδώ είχαμε έναν στόχο και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για τις συμπαίκτριές μου».

Κάλι Αποστολίδου (Προπονήτρια Παναθλητικού): «Συγχαρητήρια στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου που εξαρχής γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ δυνατός. Δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε να προβλήματα των σοβαρών τραυματισμών και μετά την χθεσινή υπερπροσπάθεια η ομάδα μας άδειασε από ενέργεια και δυνάμεις. Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας που για τρίτη χρονιά φέρνουν ένα μετάλλιο στον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης. Ύγεια σε όλους καλή και  καλή επιτυχία στα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες».

Θεοδώρα Τσινασλανίδου (Αθλήτρια Παναθλητικού):« Συγχαρητήρια στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε. Είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό».