Skip to main content

Πανελλήνιο Κορασίδων, Παναθηναϊκός – Πελασγός 39-27: Το… καθάρισε στο φινάλε

Ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο και η εξαιρετική εμφάνιση της Υφαντοπούλου έκαναν την διαφορά στην αναμέτρηση του Παναθηναίκού με τον Πελασγό, με το «τριφύλλι» να επικρατεί με 39-27, καταλαμβάνοντας την 2η θέση του ομίλου του.

Οι άμυνες έπαιξαν τον πρωτεύοντα ρόλο για 30’, όπως δείχνει το 23-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους 16-7, το οποίο του έφερε διπλάσιο προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το φινάλε.

14 πόντους και έξι ριμπάουντ είχε η Υφαντοπούλου, από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ για τον Πελασγό, η Παπαδοπούλου είχε 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.  

Δεκάλεπτα: 6-5, 13-13, 23-20, 39-27

Διαιτητές: Καραντώνης-Χρόνης-Μπολάνο

Παναθηναϊκός (Μαντζιώρης): Κατσούλη 8, Λιάχα, Μαντζιώρη 2, Ιωάννου, Μπαμπανίκα 2, Καμπάκα 4(15ρ.), Δεληστάθη 7(1), Κουκουζέλη 2, Ρήγα, Λασκαρίδη, Υφαντοπούλου 14(2), Τουλούπη.

Πελασγός Μεγαλόπολης (Τσατσούλης): Μπουζιάνη, Παπαδοπούλου 11(1), Χάβαρη, Κυριακοπούλου 4, Μιχόλια 2, Μπουντούρη, Στράγκα, Βαρλοκώστα, Λιακοπούλου, Αθανασοπούλου, Φλώρου 6, Λίλη 4.   

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ          

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Γιάννης Τσεμπέρης (βοηθός προπονητή Παναθηναϊκού): «Μας έβαλε δύσκολα η ομάδα του Πελασγού, μια αξιόμαχη ομάδα. Εμείς θέλαμε να κάνουμε και λίγο συντήρηση ενόψει του αυριανού ημιτελικού. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Σίγουρα είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά μέσα από αυτό τα κορίτσια παίρνουν εμπειρίες για να συνεχίσουν στις νεάνιδες και μετά στο γυναικείο».  

Κατερίνα Υφαντοπούλου (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Βγήκαμε δεύτερες στον όμιλο όμως αυτό δεν μας επηρεάζει στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε τον τίτλο. Με τον Κρόνο που θα παίξουμε αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να διεκδικήσουμε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Θα είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια και στον Πελασγό».      

Χρήστος Τσολάκης (βοηθός προπονητή Πελασγού Μεγαλόπολης): «Θέλαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Κρατάμε τις εμπειρίες που θα βοηθήσουν τα κορίτσια να γίνουν καλύτερες. Οι κοπέλες που έχουμε είναι πολύ μικρές, έχουμε έξι παγκορασίδες και έξι κορασίδες που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους».  

Ευδοξία Λιλή (αθλήτρια Πελασγού): «Είναι πολύ σημαντική αυτή η εμπειρία για εμάς. Παίρνουμε πολλές γνώσεις. Μπορεί να είμαστε μια μικρή ομάδα αλλά έχουμε υψηλές προσδοκίες. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ περήφανη τόσο για τις συμπαίκτριές μου όσο και για τους προπονητές μας. Δεν βάζουμε ποτέ το κεφάλι κάτω και ας είμαστε από μια μικρή πόλη, προσπαθούμε για το καλύτερο».  

Photo Credits: ΕΟΚ