Skip to main content

Πανελλήνιο Κορασίδων: Χάλκινο μετάλλιο για τις Εσπερίδες , 69-48 τον Παναθηναϊκό

Θέση στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων βρήκαν οι Εσπερίδες, που στον μικρό τελικό του τουρνουά, επικράτησαν άνετα του Παναθηναϊκού με 69-48, κατακτώντας την τρίτη θέση, αφήνοντας το τριφύλλι στην τέταρτη.

Η ομάδα της Καλλιθέας έσπευσε από το ξεκίνημα να δείξει τις… άγριες διαθέσεις τις, χτίζοντας διψήφια διαφορά (17-7). Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να κοιτάξει την αντίπαλο του στα μάτια, με τις Εσπερίδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με προβάδισμα 27 πόντων (45-18). Στο β’ μέρος οι Εσπερίδες κατέβασαν ταχύτητα, συντηρώντας όμως, άνετα την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, με το τελικό 69-48 να την φέρνει στην 3η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων.  .

Η Σεγούρα με 17 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ των Εσπερίδων, με την Βίγκα να ακολουθεί με 15, ενώ η Λιανούδη είχε 11 πόντους.

Για τον Παναθηναϊκό, 10 πόντους είχε η Κατσούλη.

Δεκάλεπτα: 17-7, 45-18, 56-33, 69-48

Διαιτητές: Καψιώχας, Τσουρή, Μπολάνο

Εσπερίδες (Μπούτας): Γεωργίνη 6, Τζουνοπούλου, Κατσιώνη 5(1), Χλιαουτάκη 6(10ρ.), Βίγκα 15(1), Μανωλοπούλου 2, Καρδιασμένου, Σεγκούρα 17(2), Αρχιμανδρίτη 5(1), Μάνου 2, Κωστάκη, Λιανούδη 11.

Παναθηναϊκός (Μαντζιώρης): Κατσούλη 10, Λιάχα 2, Μαντζιώρη 2, Ιωάννου 3, Μπαμπανίκα 2, Καμπάκα 6, Δεληστάθη 6(1), Κουκουζέλη 5, Ρήγα, Λασκαρίδη 3(1), Υφαντοπούλου 5, Τουλούπη 4. 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ          

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Θανάσης Μπούτας (προπονητής Εσπερίδων): «Θέλαμε από την αρχή να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Ξέραμε πως έπαιζε. Αυτή η 3η θέση μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Ναι μεν ήταν ο στόχος μας μία από τις τρεις πρώτες θέσεις, δεν κρύβουμε όμως ότι θα θέλαμε να πάμε πιο ψηλά., θέλαμε να είμαστε εμείς στον τελικό.  Δυστυχώς είχαμε κάποιες άσχημες συγκυρίες, κακές εμφανίσεις. Το ταξίδι τελειώνει για εμάς εδώ.  Συγχαρητήρια στην ομοσπονδία, σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να είμαστε εμείς εδώ, παρά τις αντιξοότητες και τις καιρικές συνθήκες. Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του Παναθηναϊκού για την εμφάνισή της. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου, για όλο αυτό το οποίο πέρασαν αυτή τη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος. Προχωράμε».

Σύλια Βίγκα (αθλήτρια Εσπερίδων): «Ήταν ένα ωραίο τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό αλλά και σε όλες τις ομάδες. Στον τελικό να κερδίσει ο καλύτερος. Μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Πετύχαμε έναν στόχο αλλά όχι τον κυριότερο».

Μιχάλης Μαντζιώρης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση σε αυτές τις ηλικίες. Προσπαθούσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να τις ανεβάσουμε, σε ένα μικρό ποσοστό τα καταφέραμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η πίεση στην μπάλα, εκεί ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι μεγάλες οι εμπειρίες για αυτή την ηλικία. Προχωράμε να βελτιωθούμε».   

Σοφία Καμπάκα (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο τουρνουά που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν δείξαμε τι μάθαμε όλη τη χρονιά. Δεν πρέπει όμως να απογοητευόμαστε. Ελπίζω να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν».  

Photo Credits: EOK