Skip to main content

Δημοπρατήθηκε εισιτήριο από τον τελικό EuroBasket 1987 με την υπογραφή του Γκάλη για να βοηθηθεί άνδρας με όγκο στον εγκέφαλο

 Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για ακόμη μια φορά, ο Νίκος Γκάλης και ο Δημήτρης Παπανικολάου.

 Κατόπιν μεσολάβησης του Δημήτρη Παπανικολάου, ο Νίκος Γκάλης υπέγραψε ένα άκοπο εισιτήριο από τον τελικό του EuroBasket 1987 ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Σοβιετική Ένωση, το οποίο δημοπρατήθηκε έναντι 3.000 ευρώ, με τα χρήματα να πηγαίνουν σε άνθρωπο και όγκο στον εγκέφαλο, που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Νίκος Γκάλης και ο Δημήτρης Παπανικολάου βοήθησαν  έναν άντρα με όγκο στον εγκέφαλο, που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, να βρει πολύτιμη οικονομική στήριξη για τις δαπανηρές θεραπείες που χρειαζόταν. Ο θρυλικός Έλληνας γκαρντ έδωσε επιπρόσθετη αξία σε ένα ήδη  ιστορικό κειμήλιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση: "Ένας κύριος μπαίνοντας στο γήπεδο για τον τελικό του 1987 🏀 μεταξύ Ελλάδας και ΕΣΣΔ κατάλαβε ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα κοινωνικό γεγονός και όχι απλά αθλητικό και έτσι παρακάλεσε στην είσοδο να μην του κόψουν το εισητήριο, ώστε να το κρατήσει για ενθύμιο. Τα χρόνια πέρασαν ήρθε μέσω κοινού φίλου και με βρήκε. Εχω δει που εσείς οι αθλητές ενίοτε βγάζετε προσωπικά σας αντικείμενα σε δημοπρασίες για καλούς σκοπούς. Ξέρω ένα παλικάρι που λόγω όγκου στον εγκέφαλο, είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και υπάρχει ανάγκη για οικονομική ενίσχυση. Πιστεύεις ότι μπορεί να μπει σε δημοπρασία; Φυσικά του λέω και θα το κάνουμε να πάρει και μεγαλύτερη αξία. Την άλλη εβδομάδα είναι να ανέβω Θεσαλονίκη και έχω ραντεβού με τον Γκάλη. Θα του ζητήσω να το υπογράψει να πάρει επιπλέον αξία. Μόνο θα πρέπει για να πω και στον Γκάλη να το υπογράψει και για να μπω και εγώ στην διαδικασία αυτή, να ξέρω ότι τα χρήματα θα πάνε στην οικογένεια. Ναι φυσικά αποκρίθηκε. Έγιναν όλα σωστά, το άκοπο εισητήριο του 1987 δημοπρατήθηκε έναντι 3000 € τα οποία πήγαν στις ανάγκες του παλικαριού".