Κυβερνήτης: «Η ΕΣΚΑΒΔΕ πρέπει να εξελιχθεί σε αρκετά πράγματα»
Ο νέος πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Θανάσης Κυβερνήτης, έκανε τη δική του παρέμβαση στο ΕΟΚ WebRadio.
Αναλυτικά είπε:
Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ΕΣΚΑΒΔΕ: «Η ΕΣΚΑΒΔΕ κατά τη γνώμη μου, πρέπει να εξελιχθεί σε πάρα πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο είναι το αναπτυξιακό κομμάτι, που σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για να πιάσουμε τον μέσο όρο. Καταρχάς, πρέπει να πιστέψουμε στο κεντρικό σχέδιο της ΕΟΚ. Η ΕΟΚ εδώ και χρόνια δουλεύει και η φιλοσοφία της είναι να δουλέψει όλη η Ελλάδα ένα κεντρικό σχέδιο. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε εμείς και να το εκτελέσουμε σωστά για να δούμε τα αποτελέσματά του. Θεωρώ ότι στην ΕΣΚΑΒΔΕ δε συνέβαινε αυτό μέχρι τώρα και είμαστε υποχρεωμένοι να το πιστέψουμε αυτό το πράγμα. Εγώ προσωπικά το πιστεύω αυτό.
Πέρα απ’ το αναπτυξιακό κομμάτι, στην Ένωση πρέπει να εξελιχθούμε στα πάντα. Η Ένωση δεν είναι μια Ένωση του… 2024, σαν μηχανογράφηση, σαν επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σαν επαφή ακόμα και με την ΕΟΚ. Χωρίς να συνεργάζεσαι με την ΕΟΚ δεν έχεις και ελπίδα να εξελιχθείς και να βοηθήσεις τα σωματεία. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει ένας πρόεδρος που στέκεται δίπλα στις Ενώσεις και θέλει να βοηθήσει πραγματικά. Είναι ευκαιρία. Πρέπει να σκύψουμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε άκοπα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει».
Για την προβολή του αναπτυξιακού: «Εμείς σαν διοίκηση απ’ τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε έχουμε σαν στόχο να προωθήσουμε το αναπτυξιακό κομμάτι με live streaming και οτιδήποτε άλλο. Θέλουμε ο γονιός να βλέπει το παιδί του. Πέρα απ’ την εξωστρέφεια του αθλήματος, πέρα απ’ το ότι μπορεί να βοηθήσει ένα ταλέντο να το δει μια ομάδα από άλλη περιοχή, θέλουμε και να βοηθήσουμε ψυχολογικά τους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους και να χαίρονται».
Για την ανάληψη της τελικής φάσης του Πανελληνίου Εφήβων στην Άρτα: «Θα βοηθήσει πολύ. Ο αθλητικός κόσμος απ’ την περιοχή μας, οι αθλητές, θα δουν ένα άλλο επίπεδο. Τα νέα παιδιά το πρώτο πράγμα που θέλουν είναι να δουν και να “χτίσουν” πολύ όμορφες εικόνες, να βάλουν υψηλούς στόχους και να φτάσουν κι αυτά σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι ένα απ’ τα κομμάτια που ήταν μειονέκτημα για την ΕΣΚΑΒΔΕ, γιατί δε διεκδικούσε γενικά τελικές φάσεις. Ακόμα και όταν γινόταν, γινόταν λίγο σπασμωδικά και σπάνια. Όλο αυτό τώρα θα βοηθήσει πάρα πολύ».
Για τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Ένωσης: «Η ΕΣΚΑΒΔΕ έχει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Αν συγκριθούμε με μεγάλες Ενώσεις, οι χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύουν τα σωματεία, άρα και τα έξοδα των οδοιπορικών τους και ο βαθμός δυσκολίας στο να μαζέψουν τα νέα παιδιά, κάνουν πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα σ’ εμάς. Ένα παιδί που παίζει σε μια εφηβική ομάδα πρέπει να αφιερώσει 6 ώρες τη μέρα για να παίξει ένα παιχνίδι απ’ την Κέρκυρα στο Αγρίνιο. Οπότε ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με άλλες Ενώσεις. Έτσι, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να βρούμε λύσεις τουλάχιστον να βοηθήσουμε τις ομάδες όσο μπορούμε και στον βαθμό που μας επιτρέπεται οικονομικά. Στο μυαλό μας έχουμε, αν σε 4 χρόνια καταφέρουμε να έχουμε άλλες τέσσερις ομάδες σε κάθε γεωγραφικά κομμάτι, να κάνουμε τοπικά πρωταθλήματα, έστω σε μικρά τμήματα. Επίσης, ένα μεγάλο μείον στο σχεδιασμό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων τόσα χρόνια είναι και τα λίγα παιχνίδια, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο στη φιλοσοφία η γεωγραφική δυσκολία».