Skip to main content

Πανελλήνιο Νεανίδων, Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Παναθλητικός 47-45: Πρώτος μετά από θρίλερ

Παιχνίδι για… γερά νεύρα είχαμε ανάμεσα στον Κρόνο και τον Παναθλητικό, με την ομάδα του Αγ. Δημητρίου να επικρατεί με 47-45 και να κατακτά την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του Final 8 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Νεανίδων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επικράτησε μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι με 47-45 του Παναθλητικού και κατέκτησε την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του Final-8 στο 38o Πανελλήνιο Νεανίδων, που διεξάγεται στο ΔΑΚ Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Η φοβερή αστοχία ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς 2-1 ήταν το σκορ, 4΄45΄΄ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Στολίγκα με μία βολή έκανε ντάμπλ σκορ (10-5) για τον Κρόνο στο 8ο λεπτό.

Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου διατήρησε την πρωτοπορία, παρότι το σκηνικό των αποτυχημένων προσπαθειών και για τις δύο ομάδες επαναλήφθηκε και στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Σταθοπούλου έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα της (20-9), 4΄34΄΄ πριν την ανάπαυλα. Ο Παναθλητικός σκόραρε στη δεύτερη περίοδο μόνο με βολές από την Χωλοπούλου και με το τρίποντο της ίδιας παίκτριας στο 17ο λεπτό.

Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου άνηκε στην ομάδα των Συκεών, που με επιμέρους σκορ 12-2 μείωσε σε 28-26 μετά από πέντε λεπτά.  Ο Κρόνος δε μπορούσε να αντιδράσει και η Παντώτη με δύο βολές ισοφάρισε 2΄52΄΄ πριν το τέλος της περιόδου. Η Χωλοπούλου και η Παντώτη ευστόχησαν σε μία βολή και η Σύρπα σε δίποντο, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα τους (34-30).

Η ομάδα από την ΕΣΚΑΝΑ ισοφάρισε στο τέλος της περιόδου και το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κρόνος πέρασε με 41-36 και με 43-38 λίγο αργότερα. Το «νεκρό», επιθετικά, διάστημα και για τις δύο ομάδες κράτησε μέχρι 2΄35΄΄ πριν τη λήξη όταν η Σύρπα μείωσε στους τρεις. Η Χωλοπούλου με τρίποντο μείωσε στο… καλάθι (47-45) 56’’ πριν το φινάλε. Στη συνέχεια είχαμε την αποβολή του προπονητή του Παναθλητικού και το τελικό σκορ να μην αλλάζει με τον Κρόνο να πανηγυρίζει την πρωτιά στον όμιλο.

Διαιτητές: Τοπαλίδης-Τσικριτσάκη-Αναστασιάδης Π.

Δεκάλεπτα: 12-7, 26-14, 34-34, 47-45

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Ανδρεοπούλου): Στολίγκα 15(1), Ανδρέου 2, Φουστέρη 2, Τουμπανιάρη 2, Παπακώστα, Ζαφείρη 6, Θεοδωροπούλου 7(1), Σταθοπούλου 13.

Παναθλητικός (Γυμνόπουλος): Σακκοράφα 4, Καμπερίδου 2, Κοφινά 1, Παντώτη 4, Αδαμίδου, Σαββίδου 2, Χωλοπούλου 18(2), Σύρπα 14.

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του αγώνα και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστριών εδώ 

Photo Credits EOK