Skip to main content

Πολίτης: "Σημαντικό για τα παιδιά να παίρνουν εμπειρία μέσα από παιχνίδια"

Ο προπονητής των εφήβων του Γλαύκου Έσπερου, Νίκος Πολίτης, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio όπου μίλησε για το τουρνουά Rising Stars και πως βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρία.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για το τουρνουά Rising Stars: «Στη διοργάνωση αυτήν παίρνουμε πρώτη φορά μέρος. Είμαστε πρωτάρηδες. Είναι σημαντικό για εμάς να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε τουρνουά που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να παίζουν παιχνίδια και να έχουν κάποια εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια. Έγιναν δύο αγώνες στην ΕΣΚΑΗ, τα οποία είχαμε τη χαρά να κερδίσουμε, και τώρα προχωράμε να παίξουμε το παιχνίδι με τον Πρωτέα Σχηματαρίου (29/09) και, από ‘κει και πέρα, βλέπουμε βήμα-βήμα. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτά τα παιχνίδια σαν εμπειρία για τα παιδιά και σαν παιχνίδια επίσημα με φιλικό χαρακτήρα. Είναι σημαντικές για εμάς οι νίκες, γιατί από αυτά τα παιχνίδια τα παιδιά “χτίζουν” χαρακτήρα για τη συνέχεια και για το πρωτάθλημα. Συμμετέχουμε και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ ως αναπτυξιακή ομάδα».

Για την προσπάθεια που γίνεται: «Η προσπάθεια αυτή γίνεται από το 2018-19, από όταν κατέβηκα εγώ στην Πάτρα με τους παράγοντες τότε του Γλαύκου. Εγώ ξεκίνησα αυτήν την ομάδα του Γλαύκου και ξεκινήσαμε από την τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η και κάθε χρόνο ανεβαίναμε κατηγορία. Εκεί δώσαμε χρόνο και χώρο σε παιδιά να παίξουν, γιατί τα νεαρά παιδιά θέλουν το χώρο τους και τον χρόνο τους να διαχειριστούν τα λάθη τους και να πάρουν πολλά παιχνίδια μέσω της συμμετοχής τους σε αυτά. Σε αυτήν την ομάδα έπαιξε και ο Χάρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος με την Εθνική Νέων κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό».

Για τους αγώνες που παίζουν τα παιδιά: «Είναι αρκετά τα παιχνίδια. Είναι τα παιχνίδια του εφηβικού πρωταθλήματος, τα παιχνίδια της Α1 ΕΣΚΑΗ και όσο προχωράμε στο Rising Stars αυξάνονται. Κάνει καλό στα παιδιά όλο αυτό. Έχουμε βέβαια και την συμπαράσταση των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι μάς προσφέρουν τα πάντα για να είναι οι συνθήκες έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συνδυάζουν και τα φροντιστήρια τους. Είναι σημαντικό ότι έχουμε δικό μας γήπεδο και μπορούμε να κάνουμε προπόνηση τις μέρες και τις ώρες που θέλουμε».