Skip to main content

EOK: «Η ευθύνη για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ανήκει στους υγειονομικούς φορείς»

Με έγγραφο που απέστειλε στον Λευτέρη Αυγενάκη, η ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της τρέχουσας σεζόν και ζήτησε να αποφασίσουν οι υγειονομικοί φορείς.

Η ελληνική Κυβέρνηση προχωρά και επίσημα πλέον σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και η χώρα μας ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ όμως παραμένει στον... αέρα, καθώς οι αθλητικοί χώροι θα είναι μεν προσβάσιμοι από τις 4 Μαΐου, δεν θα ισχύει το ίδιο όμως με τα κλειστά γυμναστήρια, οι πόρτες των οποίων δεν πρόκειται να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες μπάσκετ να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν προπονήσεις, χωρίς να αποκλείεται όμως να μεταφερθούν σε ανοιχτούς χώρους προκειμένου να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους.

Από τη μεριά της όμως, η ΕΟΚ, με έγγραφό της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού εξήγησε πως: «την ανάληψη της ευθύνης για τη συνέχιση των αγωνιστικών θεσμών δεν έχει δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να αναλάβει η Αθλητική Ομοσπονδία. Το δικαίωμα αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης του COVID-19 στη χώρα μας».