Skip to main content

ΠΑΟΚ-Περιστέρι 68-61: «Έκλεψε» τη νίκη με Τανούλη

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με το Περιστέρι, για την 2η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, 68-61, με τον Γιώργο Τανούλη να σκοράρει 25 πόντους, δίνοντας την πρώτη νίκη στην ομάδα του.

Ισσοροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, με το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αρκετά αγχώδεις τόσο το Περιστέρι όσο και ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή αστοχία και λάθος επιλογές, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 11-10 υπέρ του «δικέφαλου του βορρά».

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με ένα μικρό σερί 6-0, όμως το Περιστέρι αντέδρασε γρήγορα και δεν άφησε την διαφορά να ξεφύγει. Ο Χαριτόγλου (16π) δεν άφηνε τον αντίπαλο να πλησιάσει στο σκορ, ωστόσο η ομάδα των Δυτικών Προαστίων βρήκε τις λύσεις και παρά το γεγονός πως κυνηγούσε διαρκώς μια διαφορά 6-8 πόντων, με την αυλαία του ημιχρόνου έριξε την διαφορά στον πόντο. Ανέβασαν ρυθμό σε αυτή την περίοδο οι ομάδες με επί μέρους 25-24.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι στο σκορ. Τανούλης και Χαριτόγλου έκαναν όλη την ζημιά (20 και 16π αντίστοιχα) στο Περιστέρι και αυτό με την σειρά του απάντησε με πολυφωνία στο σκοράρισμα, παίρνοντας το μίνιμουμ προβάδισμα με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, 55-54.

Το Περιστέρι συνέχισε να κρατάει το προβάδισμα με...νύχια και δόντια, βρίσκοντας τις λύσεις στην ρακέτα, ενώ παράλληλα έλεγξε και τα ριμπάουντ. Παρόλα αυτά η αστοχία του στα τρίποντα, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα (64-61), περίπου τριάμιση λεπτά πριν την λήξη βρίσκοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Απο εκεί και πέρα το Περιστέρι δεν κατάφερε να σκοράρει και μοιραία γνώρισε την πρώτη του ήττα, 68-61.

Ο Γιώργος Τανούλης ήταν ο κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς, πετυχαίνοντας 25 πόντους, ενώ τον ακολούθησε και ο Νίκος Χαριτόγλου με 19. Από το Περιστέρι ξεχώρισε ο Τζούλιαν Τόλα με 13.

Το φύλλο αγώνα

Διαιτητές: Σώμος-Θεονάς-Θεοδωρόπουλος Ρ.

Δεκάλεπτα: 11-10, 36-34, 54-55, 68-61

ΠΑΟΚ (Τζώρας): Αχτσής, Μητρόπουλος 5, Τανούλης 25, Καραγιαννίδης 5 (15ρ), Κατσαμούρης 8, Κώνστας 2, Χαρίτογλου 19, Παναγιώτου, Αστεριάδης, Κονσούλας 4, Κωνσταντινίδης, Μπρουζιώτης

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Διαμαντής 9, Σκόρδος, Παπαδημητρίου 4, Βησσαρίου 9, Πατρινός, Πολύζος, Τόλα 13, Καλανιώτης 9, Καραμανλής 3, Ευσταθιάδης 10, Νάνος 4, Κακάβουλας