Skip to main content

Αυγενάκης: «Αναζητείται τρόπος ένταξης των ερασιτεχνών αθλητών στα μέτρα ενίσχυσης»

Τηλεδιάσκεψη με όλους τους Συνδέσμους αθλητών των ομαδικών αθλημάτων πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό κλίμα, με τους εκπρόσωπους περίπου 3.000 αθλητών να ζητούν την επανέναρξη των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και την στήριξη των αθλητών που πλήττονται. 
 
Από τη μεριά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι δύσκολα θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο αίτημα των εκπροσώπων, ωστόσο οι «ερασιτέχνες» αθλητές σ’ αυτές τις κορυφαίες κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων είναι «ειδική κατηγορία εργαζομένων» και γι’ αυτό  γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας να υπάρξει ενίσχυση των αθλητών που πλήττονται.
 
Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε, ωστόσο, ότι «δεν μου είναι ευχάριστο να κλείνω αθλητικές εγκαταστάσεις. Να ανοίγω θα ήθελα, να γίνονται αγώνες, να παίρνουμε διοργανώσεις, να σφύζει από αθλητική ζωή όλη η Ελλάδα. Ωστόσο, οφείλουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των ειδικών. Γίνομαι δυσάρεστος, αλλά ως προς το γενικό αίτημά σας για επιστροφή όλων σε προπονήσεις και αγώνες, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τόσο καλά νέα σύντομα, έτσι όπως εξελίσσονται αυτές τις ημέρες επιδημιολογικά τα πράγματα στη χώρα».