Skip to main content

Οι προτάσεις Μπουντούρη για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Στην δημοσιότητα, μέσω της σελίδας του στο Facebook, έδωσε ο Νίκος Μπουντούρης, τις προτάσεις που παρουσίασε στον Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με το αύριο του ελληνικού ερασιτεχνικού  αθλητισμού και την επιστροφή στην δράση,  σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, λόγω κορονοϊού, εποχή.

Αναλυτικά:

Αυτές είναι οι προτάσεις οι δίκες μου και των συνεργατών μου  που έδωσα στον κύριο Αυγενάκη. Να τονίσω ότι σας τις παρουσιάζω με σκοπό να προκαλέσω σκέψη είτε για να τις υιοθετήσετε είτε να τις απορρίψετε. Ελπίζω να βοηθήσουν.   

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.Σύνδεση των ηλικιακών συνόλων των ακαδημιών-συλλογων με τα αντίστοιχα ηλικιακά σύνολα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Δημοτικό-λύκειο-γυμνάσιο Τα παιδιά που στο σχολείο το πρωί συνυπάρχουν και σε κλειστούς χώρους ακόμα, αλλά-προσοχή και στο διάλειμμα, το απόγευμα απαγορεύεται να κάνουν προπόνηση ακόμα και σε μικρότερες ομάδες.

Επίσης οι περισσότερες ακαδημίες είναι τοπικού χαρακτήρα και τα παιδιά είναι από την ίδια γειτονιά, άρα δεν υπάρχουν πολλές μετακινήσεις και προσμίξεις κοινωνικών συνόλων.

Για το μπάσκετ μπορούν να υπάρξουν εξειδικευμένες προτάσεις από ανθρώπους που ασχολούνται σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο.

2.Αν ανοίξουν οι Ακαδημίες, θα πρέπει να μιλάμε για διαβάθμιση προπόνησης. ΑΝΟΙΚΤΌ ΓΉΠΕΔΟ, Τρέξιμο χωρίς μπάλα ίσως, ατομική τεχνική, ενδυνάμωση.

3.Ανοιγμα ακαδημιών οικονομικά σημαίνει πόρους για τον σύλλογο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Μετά από δύο μήνες προπονήσεων και συνδρομών, δημιουργείται μια οικονομική βάση λειτουργίας και για τα αγωνιστικά  τμήματα των αντρών π. χ. που δεν φέρνει έσοδα στον σύλλογο αλλά έχει αρκετά έξοδα.

4.Οικονομία στο κράτος.

5.Κοινωνικη πρόνοια για την υγεία σωματική και ψυχική.

6.Εξασφαλιση ανοικτών χωρών-γηπέδων σε σχολεία της κάθε περιοχής για ακαδημίες μπάσκετ, που λειτουργούν αποκλειστικά σε κλειστό γήπεδο.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΗ

1.Καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων που έχουν οικονομικό πρόβλημα ανεξάρτητα από το εάν τους αδικεί το υπάρχον πλαίσιο οικονομικής συναλλαγής των οποίων μερών. Άμεση οικονομική βοήθεια.

Τα χρήματα που τους έχουν υποσχεθεί οι σύλλογοι κατά 90% τουλάχιστον, από ότι γνωρίζω πρέπει να είναι στα λόγια.

2.Αυτοί που θα πληρώσουν τους παίκτες και τους προπονητές όταν ξεκινήσουν να παίζουν πρέπει να είναι οι παράγοντες και όχι μόνο  το κράτος.

3.Το κράτος θα ενισχύσει τους συλλόγους με το άνοιγμα των ακαδημιών που αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο και με την διευκόλυνση σε σχέση  με τα γήπεδα.

4.Για ένα ή δύο χρόνια να θεσπιστεί φοροαπαλλαγή για το ποσό που δίνουν οι χορηγοί με αυστηρή εποπτεία του κράτους. Μέσω εφορίας ίσως. Σε αυτό θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα και το μητρώο. Τώρα είναι λίγο θολό το τοπίο, ειδικά για αυτούς που θέλουν να κάνουν χορηγία.

5.Δωρεάν εβδομαδιαία τεστ σε αθλητικούς χώρους ειδικά για αυτούς που "διασταυρώνονται" με άλλες ομάδες-περιοχές

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΔΏΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΣΕ ΆΡΙΣΤΑ ΜΕ ΕΛΆΧΙΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΑΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ .

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Αυτές ειναι οι προτάσεις οι δικες μου και των συνεργατών μου που έδωσα στον κύριο Αυγενακη. Να τονίσω ότι σας τις...

Posted by Boudouris Βasket on Sunday, February 7, 2021