Skip to main content

Πανελλήνιο Νεανίδων – Πρόκριση και για Παναθλητικό

Μετά τον Πιερικό Αρχέλαο και ο Παναθλητικός εξασφάλισε την παρουσία του στην τετράδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, μετά την άνετη επικράτηση του με 62-32 επί των Ιωαννίνων.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και κόντρα στα Ιωάννινα, ο Παναθλητικός στηρίχθηκε στην δυνατή του άμυνα, δεχόμενος μόλις 32 πόντους, όσους ακριβώς δέχθηκε και στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρι Καλαμάτας.

Double – double, με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε η Κοφινά, με την Σύρπα να έχει 8 πόντους και 11 ριμπάουντ και την Καμπερίδου 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τα Ιωάννινα, 13 πόντους είχε η Μάντζιου.

Διαιτητές: Ντόγκας-Χατζηχαρίσης-Χατζηκώστας
Δεκάλεπτα: 8-14, 17-35, 25-47, 32-62
ΣΚ Ιωάννινα (Αυγερινός): Γκλιναβού, Γκαρόζη Λ., Μπαρτζώκα 9, Παππά 4, Γκαρόζη Η., Κατσάνου, Μάντζιου Ε. 6(1), Τσίπη, Τζίμα, Μάντζιου Α. 13(2), Δήμου, Μιρτσέκη.
Παναθλητικός (Διαβολεμένου-Γιαννάτση): Σαριδάκη 2, Μπαξεβάνου 8, Τσινασλανίδου 2, Παπαδοπούλου 5(1), Ντολοπούλου, Βασιλείου 7, Καμπερίδου 8, Δημοπούλου, Σταματάκη 2, Παντώτη 7(1), Σύρπα 8, Κοφινά 13(1).

Δηλώσεις
Θεοδώρα Τσινασλανίδου (αθλήτρια, Παναθλητικός): «Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν τα φαβορί, αλλά εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για ένα μετάλλιο».
Ελένη Κοφινά (αθλήτρια, Παναθλητικός): «Απολαμβάνουμε το τουρνουά. Στόχος μας είναι να νικήσουμε και αύριο τον Πιερικό Αρχέλαο για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Παίρνουμε εμπειρίες, ως κορασίδες και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην έδρα μας».
Άννα Μάντζιου (αθλήτρια, ΣΚ Ιωάννινα): «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλες μας. Συμμετέχουμε σε μια μπασκετική γιορτή. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί πρώτη φορά ομάδα από την πόλη μας συμμετέχει σε τελική φάση. Θα προσπαθήσουμε να το διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε αυτή την εμπειρία».