Skip to main content

Πανελλήνιο Εφήβων – Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηρακλείου και θα παίξει για τις θέσεις 5-6

Με πρωταγωνιστές τους Ζορμπά και Αμπόση, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηρακλείου με 72-56 και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Κάδμο, με έπαθλο την 5η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Ο Ζορμπάς έκανε ένα εντυπωσιακό double – double με 25 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ από κοντά και ο Αμπόση με 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Από πλευράς Ηρακλείου, 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ είχε ο Γενιτσαρίδης.

Δεκάλεπτα: 14-18, 29-41, 48-62, 56-72  

Διαιτητές: Γεράνιος, Κατσαπρακάκης, Τεφτίκης

Ηράκλειο (Πετράκης): Κανατάκης 8(2), Γενιτσαρίδης 16, Σαραντουλάκης 2, Μουτάφης 7(1), Κουγιουμτζής 3, Μηλαθιανάκης 2, Λαμπράκης 5(1), Τσαγκαράκης 2, Βογιατζάκης, Κατσούρρι 4, Μαρκάκης 7.

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Παζιωτόπουλος 8(1), Νικολαΐδης 6, Μαυραντζώτου 3(1), Αλέξης 3(1), Σαπλαούρας, Στηθόπουλος 2, Σαραντόπουλος 2, Ζορμπάς 25, Βαρβάρας, Αμπόσι 21(1), Σπρίντζιος 2.

Δηλώσεις 

Βενιαμίν Αμπόσι (αθλητής Ολυμπιακού): «Το παλέψαμε. Δυστυχώς χάσαμε χθες και δεν πήγαμε στο φάιναλ φορ. Εμείς δώσαμε το 100%, όμως στα προηγούμενα παιχνίδια έπαιξαν καλύτερα οι αντίπαλοί μας. Τώρα θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να πάρουμε την πέμπτη θέση».  

Εμμανουήλ Μουτάφης (αθλητής Ηράκλειου): «Παλέψαμε αρκετά στην αρχή. Μπήκαμε δυνατά. Κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας σήμερα. Θεωρώ ότι μπορούμε ακόμη παραπάνω. Δεν σταματάμε, προχωράμε καθώς έχουμε και συνέχεια. Το τουρνουά είναι μια πολύ καλή εμπειρία για όλους μας, είναι κάτι που δεν έχουν την ευκαιρία να το βιώσουν πολλά παιδιά και προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».