Skip to main content

Πανελλήνιο Εφήβων – Χάλκινο μετάλλιο για τον Παναθηναϊκό

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Το τριφύλλι, πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό comeback στην τελευταία περίοδο, όταν και με ένα επιμέρους 27-13, επέστρεψε από το -7 απέναντι στον Προμηθέα, επικρατώντας με 66-59.

23 πόντους και οκτώ ριμπάουντ είχε ο Δεϊμέζης, με τον Νεοκλή Αβδάλα να είναι εντυπωσιακός με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους, με εννέα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, είχε ο Δήμου.

Για τον Προμηθέα, που έμεινε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, ο Βάχλμπεργκ είχε 15 πόντους, ενώ εντυπωσιακό double – double, με 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ είχε ο Καναβός.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 25-25, 39-46, 66-59

Διαιτητές: Χριστινάκης, Σπυρόπουλος, Γεράνιος

Παναθηναϊκός (Ποδαράς): Δήμου 17(1), Δημητρός, Κουτσονικόλας, Δεϊμέζης 23, Αβδάλας Ν. 17(1), Βασιλειάδης 5(1), Μπάλα-Καγιού 4, Ντολγκάν.

Προμηθέας (Μελίγδης): Πλώτας 12, Ευστρατιάδης 3, Ράγκος, Χρυσανθόπουλος, Σοϊλεμετζίδης, Γεωργίου, Βασιλείου 2, Κουρέπης 4, Βάλμπεργκ 15(2), Γρύλλης, Καναβός 13, Καλλιακούδας 10.

Δηλώσεις 

Δημήτρης Ποδαράς (προπονητής, Παναθηναϊκός): «Τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, ατυχίες στο τέλος της σεζόν, αλλά τα παιδιά ήταν εκπληκτικά, έδειξαν ότι έχουν ψυχή να πάνε παρακάτω. Σε ότι αφορά το τουρνουά, γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί η κατάσταση, πολύ ωραίο το Final 8 πολύ ωραίο, πολύ ωραίο ο δεύτερος της κατηγορίας, αλλά αυτό που πρέπει να αλλάξει κατά τη γνώμη μου είναι να μπορεί μια ομάδα μέσα στη διάρκεια να αλλάξει αν επιβεβαιώνεται ο τραυματισμός, γιατί στο τέλος θα παίζεις με πέντε παίκτες και τέλος έπαιξαν οι τρεις πιο δυνατές ομάδες από τις λίγκες στον ίδιο όμιλο και πιστεύω ότι αυτό ήταν λάθος».       

Εμμανουήλ Δήμου (αθλητής, Παναθηναϊκός): «Ένα πάρα πολύ ωραίο τουρνουά, πάρα πολύ ανταγωνιστικό, το περιμέναμε. Πετύχαμε το στόχο μας για ένα μετάλλιο. Σίγουρα από την αρχή θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, παλέψαμε μέχρι τέλους, είχαμε απώλειες, ήρθαμε με απώλειες, φεύγουμε με απώλειες, κάτι που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Παλέψαμε στο 100% και πήραμε το μετάλλιο, αυτό που αξίζουμε».   

Γιάννης Καναβός (αθλητής, Προμηθέας): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Αποκτήσαμε εμπειρίες, δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε αλλά σημασία έχει η διαδρομή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την  ομάδα μου».