Skip to main content

Euroleague Women – Ξεκινά το Final Four με την συμμετοχή της Φαμίλα Σκίο των Δικαιουλάκου – Πρέκα

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών εκκινεί την Μ. Παρασκευή, με την διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του Final Four, με το ελληνικό χρώμα να είναι έντονο.

Και αυτό γιατί στον πρώτο ημιτελικό αγωνίζεται η Φαμίλα Σκίο, απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο και τον συνεργάτη του Πέτρο Πρέκα, να κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της ιταλικής ομάδας.

Το ελληνικό δίδυμο οδήγησε την Φαμίλα Σκίο για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final Four, με την ιταλική ομάδα να τερματίζει στην 2η θέση του ομίλου της, με ρεκόρ 10-4, ισόβαθμη της Μερσίν, ενώ στα Play Offs απέκλεισε με 2-1 την Βαλένθια.

Όσον αφορά την Φενέρμπαχτσε, η οποία δίνει το παρών σε Final Four για ένατη φορά στις 11 τελευταίες διοργανώσεις, ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με ρεκόρ 14-2, τερματίζοντας στην κορυφή, ενώ στα Play Offs…καθάρισε με 2-0 την ουγγρική Σοπρόν.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η οικοδέσποινα USK Πράγας αντιμετωπίζει την τουρκική Μερσίν, με τις Τσέχες να αποκλείουν στα Play Offs με 2-1 την ισπανική Αβενίδα της Μαριέλλας Φασούλα, ενώ η τουρκική ομάδα πέρασε με 2-1 την γαλλική Μπουρζ.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Final Four:

16:00 Φαμίλα Σκίο – Φενέρμπαχτσε

19:00 USK Πράγα - Μερσίν