Skip to main content

Αυστρία - Πολύ κοντα στις νταμπλούχες της χώρας η Ευαγγελία Βαμβακά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Superbasket, η Ευαγγελία Βαμβακά θα συνεχίσει την καριέρα της στο εξωτερικό, με την έμπειρη Ελληνίδα φόργουορντ να γίνεται κάτοικος Αυστρίας, καθώς είναι πολύ κοντά στις νταμπλούχες Duchess klosterneuburg. 

Η Βαμβακά είναι γεννημένη το 1992, έχει αγωνιστεί σε Αμαρυλλίς, Κρόνο Γέρακα, Καλύβια, ΕΦΑΟΖ και Γ.Σ. Αγίας Παρασκευής. Την τελαυταία διετία η 31χρονη φόργουορντ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, που όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα είναι η ομάδα της καρδιάς της. 

Ως παίκτρια των ερυθρόλευκων κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 15 συμμετοχές με τις Πειραιώτισσες στην Α1 γυναικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Superbasket, η Ευαγγελία Βαμβακά είναι πάρα πολύ κοντά στις νταμπλούχες Αυστρίας και τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις.

Η Duchess klosterneuburg είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στο μπάσκετ γυναικών της Αυστρίας και μάλιστα είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα πρωταθλήματα, καθώς έχει 10 από αυτά στο παλμαρέ της.