Skip to main content

Asia Cup - Στον τελικό της Β' Κατηγορίας το Ιράν της Καπογιάννη

Επιβλητική εμφάνιση και νίκη πέτυχε ο Ιράν στον ημιτελικό της Β' κατηγορίας του Asia Cup, με την ομάδα της κόουτς Καπογιάννη να επικρατεί 72-54 της Ιορδανίας και να περνά στον τελικό όπου με νίκη πετυχαίνει την άνοδο στην Α' κατηγορία. 

Από τις νικήτριες ξεχώρισε η Σαχριάρι με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα που ήταν η κορυφαία συγκεντώνοντας 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Ακόμα, πολύ καλή εμφάνιση έκανε και Αμπέντι με 6 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ, συλλέγονυας 15 μονάδες στο ranking.

Από την άλλη για τις ηττημένες Ιορδανές ξεχώρισε η Σέπταρντ με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, μαζεύοντας 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ιράν είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν διαθέτει νατουραλιζέ παίκτρια, ενώ εκ μέρους των Ιορδανών η ηγετική Σέπαρντ έχει αγωνιστεί στο WNBA, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε με τα χρώματα της ισπανική Τενερίφι έχοντας πίσω της μια μεγάλη καριέρα. 

Το Ιράν με την Ελένη Καπογιάννη στο τιμόνι, θέλει να πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της Εθνικής γυναικών, ανεβαίνοντας στην 1η κατηγορία του Asia Cup που περιλαμβάνει ομάδες από Ασία και Ωκεανία.

23COACHKAPOIRAN2 super