Skip to main content

Χατζηδάκη: «Στόχος της Ελευθερίας Μοσχάτου να περάσει στους ομίλους του Eurocuo Women»

Η Ελευθερία Μοσχάτου αντιμετωπίζει την Κλουζ, στ προκριματικά του Eurocup Γυναικών, με την Κατερίνα Χατζηδάκη να μιλά στο EOK WEB Radio για τους ευρωπαϊκούς στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά η προπονήτρια της ομάδας του Μοσχάτου μίλησε:

Για το επίπεδο της Ελευθερίας: «Σίγουρα η ομάδα είναι σε καλύτερο επίπεδο και η περσινή χρονιά το αποδεικνύει αυτό. Η ομάδα, κατακτώντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα και παίζοντας στον τελικό του κυπέλλου, όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, έθεσε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Γίνεται σωστή δουλειά, με σωστούς και σοβαρούς στόχους και αυτό έχει βγει και στο γήπεδο, με τη συμμετοχή της Ελευθερίας για 3η συνεχομένη χρονιά στο EuroCup. Γίνεται δουλειά συστηματικά και υπάρχει αντίκρισμα σε όσα γίνονται απ’ τη διοίκηση και τις παίκτριες».

Για τα παιχνίδια των προκριματικών με την Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ: «Δυστυχώς δεν έχουμε μαζέψει πάρα πολλά πράγματα γι’ αυτούς, γιατί έχουν παίξει μόνο ένα φιλικό προετοιμασίας. Εμείς κινούμαστε με το τι κάνει ο προπονητής, τι κάνει η δική του νοοτροπία και δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Για να πω την αλήθεια, έχουμε συγκεντρωθεί πιο πολύ στο τι θα κάνουμε εμείς και πώς θα επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Στο 2ο παιχνίδι θα είμαστε πιο έτοιμοι πιστεύω».

Για το ότι έχουν τη ρεβάνς εντός έδρας: «Σίγουρα είναι καλύτερο. Πιστεύω ότι το Μοσχάτο θα είναι γεμάτο, θα μάς δώσει πολύ μεγάλη ώθηση αυτό και ταυτόχρονα θα μας δώσει τον χρόνο να είμαστε προετοιμασμένοι σε πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα με βάση το scouting».

Για τον ευρωπαϊκό στόχο της ομάδας: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρα να περάσουμε στους ομίλους. Μ’ αυτόν το στόχο έχει “χτιστεί” η ομάδα, γι’ αυτό δουλεύουμε σχεδόν 1 μήνα. Όλα τα φιλικά που έχουμε παίξει και όλες οι προπονήσεις που κάνουμε, έχουν ξεκάθαρο στόχο αυτά τα δύο παιχνίδια με την Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ. Αν καταφέρουμε και μπούμε στους ομίλους θα είναι τεράστια επιτυχία».

Για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 απ’ την Ελλάδα: «Σίγουρα είναι κάτι πάρα πολύ θετικό, το οποίο θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ γυναικών. Θα είναι μια ευκαιρία να φέρουμε κορίτσια στο άθλημα, που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη. Αυτό είναι μια πρόκληση για κάποια κορίτσια που έχουν μακροπρόθεσμους στόχους ώστε να «κυνηγήσουν» κάτι. Τέτοια γεγονότα θα πρέπει ν’ αποτελούν κίνητρο για νεαρές αθλήτριες, θα πρέπει να τα βάζουν ως προσωπικό στόχο και να δουλεύουν πάνω σ’ αυτό».