Skip to main content

Ηρακλής: Έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλήτριας του Ολυμπιακού στον μεταξύ τους αγώνα

Ο Ηρακλής "φωνάζει" για αντικανονική συμμετοχή αθλήτριας του Ολυμπιακού στο μεταξύ τους αγώνα, οπού οι ερυθρόλευκες νίκησαν με 91-77.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Ηρακλή με 91-77 έχοντας τη Βίτολα σε φοβερή κατάσταση με 27 πόντους και 23 ριμπάουντ. Ο αγώνας όμως...έχει και συνέχεια, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Ζίο Μόρισον του Ολυμπιακού.

Ο κανονισμός πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών για τη σεζόν 2023/24 αναφέρει πως: "Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα έως τριών (3) αλλοδαπών αθλητριών".

Ο κανονισμός αυτός έχει μετατραπεί σε σχέση με την περσινή σεζόν, οπού τότε ανέφερε ότι:  "Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να έχει τέσσερις αθλήτριες μη Ελληνίδες, με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης στη δωδεκάδα εκάστου αγώνα των τριών εκ των τεσσάρων".
 
Οι ερυθρόλευκες είχαν στο ρόστερ τους στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τις  Γουίλιαμς, Βίτολα και Κάντζι όχι όμως η Μόρισον. Η σύνθεση της ομάδας από τον Πειραιά άλλαξε στον αγώνα με τον Ηρακλή, αφού χρησιμοποιήθηκαν οι Γουίλιαμς, Βίτολα, Μόρισον. Αυτό, όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες του γηραιού ,  δεν συνάδει με τον νέο κανονισμό της κατηγορίας και για αυτό έκανε ένσταση η ομάδα της Θεσσαλονίκης. 
 
Η ομάδα του Πειραιά υποστηρίζει ότι η προκήρυξη της ΕΟΚ ορίζει τρεις ξένες, αλλά δεν υποχρεώνει τις ομάδες να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες τρεις ξένες. Οπότε, εκτιμούν ότι η ένσταση θα πέσει στο κενό.