Skip to main content

Άρτεμις Σπανού - Το βραβείο MVP ως επιστέγασμα μιας μεστής σεζόν (pic)

Μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας της διαγράφει η Άρτεμις Σπανού, με την Ελληνίδα φόργουορντ να επιβραβεύεται καθώς τον Γενάρη αναδείχθηκε ως MVP της Μπουρζ στο γαλλικό πρωτάθλημα. 

Πιο συγκεκριμένα, η γεννημένη το 1993 παίκτρια και αρχηγός πλέον της Εθνικής ομάδας, το καλοκαίρι πήγε στη Μπουρζ επιλέγοντας να πάρει... γεύση από το (κορυφαίο στο μπάσκετ γυναικών) γαλλικό πρωτάθλημα. 

Έτσι άφησε τα... σαλόνια της Euroleague και την πολωνική Πολκοβίτσε προκειμένου να φορέσει ξανά πορτοκαλί αλλά της Μπουρζ. Τα τρομερά δείγματα γραφής της Ελληνίδας παίκτριας φάνηκαν από την αρχή αφού στα πρώτα 4 ματς επί γαλλικού εδάφους σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ μάζευε σταθερά πάνω από 5 ριμπάουντ κατά μέσον όρο.

Συνολικά στη γαλλική λίγκα έχει καταγράψει 14 συμμετοχές κι ενώ μένει στο παρκέ 26 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι, έχοντας 10.6 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ. Η δε ομάδα της αυτή τη στιγμή έχει 10 νίκες και μόλις 4 ήττες και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την Ελληνίδα παίκτρια να δίνει πάντα το κάτι παραπάνω στη Μπουρζ.

Όσον αφορά το Eurocup και εκεί η Σπανού είναι ασταμάτητη καθώς σε 10 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος μένει στο παρκέ περίπου 27 αγωνιστικά λεπτά ανά ματς και έχει 13 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ κατά μέσον όρο, με το κορυφαίο της παιχνίδι να είναι κόντρα  στη Μπεσίκτας όπου σε 30 λεπτά έκανε νταμπλ νταμπλ με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Σε αυτό το σημείο να υπυενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ είχε 18.3 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 4.5 σε περίπου 36 λεπτά συμμετοχές στα 4 ματς που έπαιξε η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετω γυναικών, ούσα πραγματική ηγέτις στο παρκέ με τη γαλανόλευκη. 

Η Σπανού ευχαριστιέται το παιχνίδι σε κορυφαίο επίπεδο!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η Σπανού πέτυχε έναν από τους στόχους της που ήταν να αγωνιστεί στο κορυφαίο γαλλικό πρωτάθλημα. Μάλιστα δείχνει να ευχαριστιέται το μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο, ούσα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των πορτοκαλί, με τους οπαδούς να το αναγνωρίζουν κυματίζοντας γαλανόλευκες σημαίες στην έδρα της Μπουρζ, το Πράντο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

Όλες τις οι κινήσεις μέσα στο παρκέ δείχνουν το πόσο έχει ωριμάσει στο παιχνίδι της, αλλά και το πόσο ευχαριστιέται το άθλημα σε κορυφαίο επίπεδο.

Με την άνοδο που υπέστη το επίπεδο στο Eurocup, η Σπανού που έχει παίξει αρκετά ματς στη Euroleague δείχνει να έχει άνεση, προσφέροντας στην ομάδα της το κάτι παραπάνω.

Η σεζόν έχει... δρόμο ακόμα, ωστόσο η Άρτεμις Σπανού χωρίς καν να... μιλάει δείχνει τον τρόπο σε πολλές αθλήτριες τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σε θέμα νοοτροπίας. Γιατί για να καταφέρεις να διατηρείσαι στο κορυφαίο επίπεδο υλοποιώντας στόχους και όνειρα χρειάζεται και δουλειά και νοοτροπία νικητή.