15 χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Γυναικών (70-58 το Π. Φάληρο) και 12 μετά την τελευταία συμμετοχή σε τελικό (ήττα με 57-50 από τον Αθηναϊκό), οι Εσπερίδες έχουν και πάλι την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο, με την Ζωή Κορρέ, να μιλά για την νέα πρόκληση στην ιστορία της ομάδας της Καλλιθέας.
Αναλυτικά:
-Τι σημαίνει για τις Εσπερίδες Καλλιθέας η επιστροφή της ομάδας σ’ έναν τελικό μετά από δώδεκα χρόνια;
«Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η πρόκριση στον τελικό ήταν αρκετά σημαντική για εμάς και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να την πετύχουμε έχοντας όλοι την ίδια θέληση. Πιστεύω ότι το αξίζαμε. Πλέον, είμαστε στον τελικό και θα πάμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν μάς φοβίζει τίποτα. Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές τον Παναθηναϊκό, πιστεύουμε σε εμάς και ελπίζουμε ότι θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα».
-Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή ώστε να φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου;
«Πιστεύω ότι τα σκορ με τα οποία έληξαν οι μεταξύ μας αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μάς αντιπροσωπεύουν. Ούτε την ομάδα στο σύνολό της, ούτε τις συμπαίκτριές μου. Αν δείτε τα παιχνίδια, θα διαπιστώσετε ότι στο ξεκίνημα ήμασταν κοντά στο σκορ και ξέφευγε στο τέλος. Σε αυτό θα κατηγορήσω μόνον τους εαυτούς μας. Εμείς είχαμε την ευθύνη.
Πιστεύω ότι αν στον τελικό είμαστε 100% συγκεντρωμένες, κάνουμε αυτά που ζητάει ο προπονητής μας και παίξουμε καλό μπάσκετ, θα κερδίσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο φοβόμαστε, εκτός από τον εαυτό μας. Η θέληση είναι αυτή που θα κρίνει το νικητή. Το ποιος από τους δύο το θέλει πιο πολύ. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός θέλει το Κύπελλο κι έκανε πολύ δουλειά μέχρι να φτάσει στον τελικό αποκλείοντας και τον Ολυμπιακό, όμως την ίδια σκληρή δουλειά κάναμε κι εμείς, έχοντας την ίδια ισχυρή θέληση».
-Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το γεγονός ότι ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών φέτος διοργανώνεται παράλληλα με το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών;
«Είναι μια πολύ καλή επιλογή η οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ το γυναικείο μπάσκετ ως προς την προβολή του. Ο τελικός μιας διοργάνωσης είναι γιορτή και η μετάδοσή του θα δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους και τους θεατές να δουν τη δουλειά που κάνουμε κι εμείς. Κυρίως όμως πώς παίζουμε, κάτι που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει».