Skip to main content

Πολυμένη: «Σκαλοπάτι για την καριέρα μου ο Πρωτέας Βούλας»

Για την πορεία του Πρωτέα μέχρι την 4η θέση της regular season, αλλά και το «ιδιαίτερο» για εκείνη, παιχνίδι με τον Ηρακλή, μίλησε στο EOK WEB Radio η Λαμπρινή Πολυμένη.

Αναλυτικά η γκαρντ της ομάδας της Βούλας μίλησε:

Για την εξασφάλιση της 4ης θέσης και των play-offs: «Θεωρώ πως έχουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο, το οποίο αποτελείται από μικρότερες παίκτριες ηλικιακά μαζί με κάποιες πιο έμπειρες. Ειδικότερα στον 2ο γύρο η ομάδα είναι δυνατότερη αγωνιστικά κι έχει ανταπεξέλθει καλύτερα στα παιχνίδια. Είμαστε καινούργια ομάδα κι έχουμε “δεθεί” περισσότερο και εντός και εκτός γηπέδου, γι’ αυτό και βγάζουμε καλύτερο μπασκετικό εαυτό μες στο παρκέ».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας της: «Σίγουρα υπάρχουν τέτοια διαστήματα στην ομάδα μας, γιατί αποτελείται από παίκτριες χωρίς μεγάλη εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φορές το έχουμε “πληρώσει”, αλλά κάποιες άλλες ανταπεξήλθαμε. Πιστεύω πως με δουλειά και θέληση απ’ όλες τις παίκτριες δουλεύεται αυτό και μπορεί να βελτιωθεί».

Για τις διαφορές τις οποίες έχασαν απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Δυσκολευτήκαμε, ειδικότερα στο τέλος. Είχαμε και κάποιες ελλείψεις με τα φάουλ που στοίχισαν στην ομάδα, αλλά ευτυχώς στο τέλος βρήκαμε τα αποθέματα και πήραμε το παιχνίδι».

Για το πώς προσεγγίζουν τα play-offs: «Η αλήθεια είναι πως αυτή η ομάδα αποτελείται από κορίτσια με όνειρα και φιλοδοξίες. Μπορεί να υστερούμε στο κομμάτι της εμπειρίας από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά έχουμε ταλέντο κι εμείς. Σίγουρα δεν έχουμε την ίδια εμπειρία, αλλά δε θα πάμε με νοοτροπία ότι θα χάσουμε. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα και ό,τι αποτελέσματα πάρουμε. Δεν έχουμε κανένα ματς χαμένο στο μυαλό μας».

Για την απόφασή της να έρθει στον Πρωτέα Βούλας: «Φέτος είμαι σε μια ομάδα με τελείως διαφορετικούς στόχους από πέρυσι. Πέρυσι ήμασταν μια εντελώς καινούργια ομάδα, στον Εύνικο, όπου ο στόχος απ’ την αρχή ήταν η παραμονή. Φέτος ήρθα σε μια ομάδα πάρα πολύ γεμάτη στο κομμάτι των παικτριών, η οποία έχει παίκτριες με πολύ μεγάλη εμπειρία στον χώρο και παραπάνω στόχους σαν ομάδα. Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό για ‘μένα και είναι ένα “σκαλοπάτι” αυτό».

Για την συνύπαρξη με την Εβίνα Σταμάτη: «Η Εβίνα είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης. Εγώ όταν ήμουν μικρότερη στον ΠΑΟΚ είχα βρεθεί δίπλα και στη Λολίτα Λύμουρα. Το να έχεις τέτοιες παίκτριες δίπλα σου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η Εβίνα, γιατί είμαστε και στην ίδια θέση. Είναι επαγγελματίας και εκτός γηπέδου. Είναι παράδειγμα για όλες μας και ειδικότερα για εμάς τις μικρότερες που προσπαθούμε να ανέβουμε βήμα-βήμα κα να φτάσουμε σε ψηλότερο επίπεδο. Σίγουρα βοηθάει και φάνηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πολλές φορές μπορεί να έχω πέσει ψυχολογικά, να μην είμαι σε καλή μέρα και έχει έρθει δίπλα μου να μου μιλήσει, να με βοηθήσει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι και κάθε μέρα να προπονείσαι με τέτοιες παίκτριες».

Για το παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή (24/03), στον οποίον βρίσκονται ο πατέρας και ο αδερφός της: «Είναι η πρώτη φορά που παίζω εναντίον του πατέρα μου και του αδερφού μου. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Το παιχνίδι είχε ιδιαιτερότητες. Ο Ηρακλής είχε πολλές ελλείψεις, εμείς θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Συναισθηματικά υπήρχε φόρτιση σίγουρα, αλλά ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή και για τις δύο πλευρές».