Skip to main content

Α1 γυναικών, Παναθηναϊκός - Τρεις έμπειροι προπονητές στο στόχαστρο των πράσινων

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Superbasket στην ελληνική αγορά είναι προσανατολισμένη η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού στο θέμα του προπονητή, με τις πράσινες να εξετάζουν τις περιπτώσεις 3 έμπειρων τεχνικών από τη χώρα μας. 

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της διοίκησης, αλλά και της τιμ μάνατζερ, Λολίτας Λύμουρα περιλαμβάνει στα πλάνα του «τριφυλλιού» τους Βασίλη Μασλαρινό, Κώστα Κεραμιδά και Κατερίνα Χατζηδάκη.

Στον Παναθηναϊκό αρχικά υπήρχε η σκέψη να κοιτάξουν για ξένο προπονητή, ωστόσο η λύση αυτή φαίνεται πως έπεται των περιπτώσεων από την Ελλάδα, καθώς τα τρία ονόματα που προαναφέρθηκαν έχουν μπει στο... μπλοκάκι των διοικούντων τον ερασιτέχνη. 

Ο Βασίλης Μασλαρινός έχει διατελέσει μεταξύ άλλων προπονητής της Εθνικής γυναικών, την ομάδας μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟΚ, αλλά και της ιταλικής Μπατιπάλια, με την οποία κατέκτησε την άνοδο από την Α2 στην Α1 γυναικών της χώρας. 

Ο Κώστας Κεραμιδάς ήταν στον πάγκο της Εθνικής γυναικών το 2017 όταν η Ελλάδα κατέκτησε την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ γυναικών, ενώ έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στον ΠΑΟΚ, το Μαρούσι και την Κίνα.

Τέλος, λύση που μέχρι στιγμής συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες είναι εκείνη της Κατερίνας Χατζηδάκη. Η Ελληνίδα τεχνικός έχει κατακτήσει το Super Cup Τουρκίας το 2016 με τη Χάταϊ, έχοντας ως παίκτρια εκεί την Αριστέα Μαγκλάρα, ενώ ως head coach τον Σεπτέμβριο του 2023 οδήγησε την Ελευθερία Μοσχάτου στους ομίλους του Eurocup γυναικών, πράγμα που επετεύχθη για πρώτη φορά στην ιστορία των μπλε. 

Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και οι πράσινες αναμένεται να καταλήξουν το επόμενο διάστημα.