Skip to main content

Α1 γυναικών - Ο Ολυμπιακός κοντά σε μεταγραφική κίνηση - ματ με Ιβάνα Ράτσα (vid)

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Superbasket, ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία με την Ιβάνα Ράτσα, με τις ερυθρόλευκες να θέλουν να ολοκληρώσουν μια... κίνηση ματ.

Η Ιβάνα Ράτσα είναι γεννημένη στη Λάρνακα το 1999 και έχει ύψος 1.89 μέτρα, ενώ αγωνίζεται ως φόργουορντ, καλύπτοντας υπό συνθήκες τη θέση «3» και κυρίως τη θέση «4».

Η Ράτσα είναι κάτοχος ενός Πανελλήνιου Νεανίδων ως μέλος του Πρωτέα Βούλας, ενώ αμέσως μετά έπαιξε στο NCAA με τη φανέλα του Wake Forest και το 2021 επελέγη στη θέση 28 του Draft από τις Los Angles Sparks. 

Κατόπιν αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε με την οποία κατάφερε να κατακτήσει τη Euroleague γυναικών τον Απρίλιο του 2023.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την πέρασε στην Ιταλία όπου έπαιξε με τα χρώματα της Σάσαρι, διαγράφοντας μια πάρα πολύ καλή χρονιά με 23 συμμετοχές στη μπασκετική Serie A1 γυναικών. Σε αυτές είχε 16 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ κατά μέσον όρο, ενώ έμενε στο παρκέ περίπου 33 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι, ενώ στο Eurocup γυναικών σε 10 εμφανίσεις είχε 14.8 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ κατά μέσον όρο κι ενώ αγωνιζόταν για περίπου 32 λεπτά ανά ματς.

Οι συζητήσεις των δυο πλευρών είναι σε πολύ καλό σημείο, με την Σερβοκύπρια παίκτρια να είναι κοντά στο να πιάσει λιμάνι. Είναι κίνηση - ματ από τον Ολυμπιακό γιατί είναι κάτοχος τόσο του σερβικού όσο και του κυπριακού διαβατηρίου και ως γνωστόν οι ελληνικές ομάδες μπορούν να έχουν όσες Κύπριες αθλήτριες θέλουν χωρίς να συνυπολογίζονται στον αριθμό των ξένων, με τον Θάνο Νίκλα και τη διοίκηση των Πειραιωτών να συνδυάζουν ποιότητα και... χρησιμότητα.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων η Ιβάνα Ράτσα αγωνίζεται με τη Σερβία με την οποία έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ γυναικών του 2023 και τερμάτισε στην 5η θέση. Εκεί, σε 7 ματς είχε 5.3 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ κατά μέσον όρο κι ενώ έμενε στο παρκέ περίπου 16 λεπτά ανά παιχνίδι.