Skip to main content

Ισπανία-Βέλγιο 66-79: Ιστορική πρόκριση για τις "Γάτες"

Οι Βελγίδες έγραψαν ιστορία με τη νίκη-πρόκριση επί των Ισπανίδων με 79-66 στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Γυναικών, αφού πήραν το εισιτήριο για την τετράδα μόλις την πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια συμμετοχής τους.

 Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυνατό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, γεγονός που αποτυπώνεται από το ισόπαλο και υψηλ΄΄ο σκορ της πρώτης περιόδου που έληξε με 26-26. Στην διάρκεια ωστόσο της αναμέτρησης, οι Βελγίδες παίκτριες μπόρεσαν να διατηρήσουν αυτό το τέμπο και να χτίσουν διψ΄ηφια διαφορά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (37-48).

Στην επανάληψη, οι Ισπανίδες έδειξαν να μην έχουν το καθαρό μυαλό και την ενέργεια να ακολουθήσουν τις Βελγίδες, οι οποίες "εκτόξευσαν" τη διαφορά στο +18, την οποία και διαχειρίστηκαν με άνεση μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, παίρνοντας καθαρή νίκη με 79-66, αποτέλεσμα που τους έδωσε την πρόκριση στην ημιτελική φάση Ολυμπιακού τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Κορυφαίες για τις "Γάτες" ήταν οι Μέσερμαν και Λίνσκενς που σημείωσαν από 19 πόντους, ενώ από τη "Ρόχα" οι 21 πόντοι της Γκούσταφσον δεν ήταν αρκετοί για κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 37-48, 49-67, 66-79

Τα στατιστικά του αγώνα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ