Skip to main content

Euroleague Γυναικών – Στον δρόμο του Ολυμπιακού η Ζάμπινι Μπρνο

Η Ζάμπινι Μπρνο, μετά το υπέρ της 67-66 στο πρώτο παιχνίδι, επικράτησε και στην ρεβάνς με 80-73 της Σεκζάρντ και πήρε το εισιτήριο για τον 2ο όμιλο της Euroleague Γυναικών, εκεί που βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός, αλλά και οι Μερσίν και Μπουρζ.

 Για τρία δεκάλεπτα η Σεκζάρντ είχε τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα το υπέρ της 68-61 στο 33’ έδειχνε πως θα είναι αυτή που θα πάρει την νίκη, ανατρέποντας το -1 του πρώτου ματς και παράλληλα την πρόκριση στους ομίλους της Euroleague γυναικών. Στα τελευταία επτά λεπτά, όμως, οι γηπεδούχες υπέστησαν… καθίζηση, με την Μπρνο να τρέχει ένα εντυπωσιακό 5-19 (!) που έφερε το ματς τούμπα, με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν την νίκη με 80-73 και με συνολικό σκορ 2-0 το εισιτήριο για το Group B της φάσης των ομίλων, εκεί που τις περιμένει ο Ολυμπιακός.

Η Ζαπλάτοβα με 27 πόντους ήταν το πρώτο… βιολί για τις νικήτριες, με την Κουνάνε να έχει 20 πόντους, με την πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού, Στέφανι Κόστοβιτς, να σταματά στους 14 πόντους.

Για την Σεκζάρντ, η οποία, μετά την ήττα της… υποβιβάζεται στο Eurocup και τοποθετείται στον Group G που αναμένεται να συμμετέχει και ο Ηρακλής (αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Κλουζ), Γουίτλ και Μπεγέντι είχαν 23 και 22 πόντους αντίστοιχα.  

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 45-41, 63-56, 73-80