Skip to main content

Τσινέκε: «Παρέμεινα στην Γκορζόφ γιατί έμαθα πολλά τον πρώτο χρόνο»

Η Έλενα Τσινέκε κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι παρέμεινε στη Γκορζόφ, με την Ελληνίδα παίκτρια να αποτελεί σημείο αναφοράς της ομάδας της Πολωνίας. 

Την περαμένη σεζόν η Τσινέκε κατέγραψε 23 εμφανίσεις στην Εξτρακλάα γυναικών, έχοντας 16.3 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 6.8 ασίστ κατά μέσον όρο, ενώ έμενε στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά ανά παιχνίδι. 

Παράλληλα στο Eurocup γυναικών σε 10 ματς είχε  17.9 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ κατά μέσον όρο στα πάνω από 35 λεπτά που έμενε στο παρκέ σε κάθε αγώνα. 

Αναλυτικά όσα είπε η Ελληνίδα παίκτρια:

«Ήξερα ότι είμαι έτοιμη. Ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και να παίξω στο εξωτερικό. Γενικά μπορώ να πω ότι έχω μάθει πολλά. Υπάρχει και μεγάλη υποστήριξη απ’ τους προπονητές, τι κάνω καλά και τι πρέπει να βελτιώσω, οπότε όλα αυτά είναι plus για μένα».

Αποφάσισα να συνεχίσω το αθλητικό μου ταξίδι στο Gorzów, επειδή είχα μια απίστευτα θετική εμπειρία και έμαθα πολλά στην πρώτη μου σεζόν εδώ. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό είναι το καλύτερο μέρος για την εξέλιξή μου ως μπασκετμπολίστρια και ως άνθρωπος και για να συνεχίσω να θέτω υψηλότερους στόχους και πρότυπα.

Οι προπονητές είναι εξαιρετικοί και με ωθούν να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό με παρακινεί να δουλέψω. Τους είμαι πολύ ευγνώμων για την πρώτη σεζόν και ανυπομονώ για την επόμενη».

Για την πολωνική κουζίνα:

«Δοκίμασα το κοτόπουλο Σνίτσελ και πρέπει να πω ότι είναι πολύ νόστιμο. Ήταν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μας γεύματος μαζί με τους συμπαίκτες μας, όπου υπήρχε ένα πολωνικό δείπνο, το οποίο ήταν ακριβώς αυτό το Σνίτσελ μαζί με ένα κέικ μήλου που φτιάχτηκε από μήλα που είδαμε σε έναν οπωρώνα κοντά στην πόλη».

Για την πολωνική γλώσσα:

«Ξέρω μόνο πώς να λέω ευχαριστώ "dziękuję" και γεια "cześć". Τα πολωνικά είναι πολύ δύσκολα, αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος σε αυτή τη σεζόν, οπότε ίσως μάθω μερικές ακόμη φράσεις».