Skip to main content

Τόμπιν: «Οι περισσότεροι κάπνιζαν και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, έχω άσθμα και πέρασα δύσκολα»

Ο Θάνος Νίκλας, στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο σοκ που υπέστησαν οι ξένες παίκτριες του Ολυμπιακού, κάτι στο οποίο στάθηκαν και οι Τόμπιν, Χέμπε και Λάμπερτ.  

Αρχικά, η Αμερικανίδα σέντερ των πρωταθλητριών Ελλάδας, Ρεμπέκα Τόμπιν, αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: «Είμαστε επαγγελματίες μπασκετμπολίστριες κι όμως, αναγκαζόμαστε να παίζουμε κάτω από πολύ δύσκολες και αντιαθλητικές συνθήκες. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που είχε κόσμο πολύ περισσότερο από τη χωρητικότητά του. Οι περισσότεροι κάπνιζαν και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Εγώ, προσωπικά, έχω άσθμα και πέρασα πολύ δύσκολα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Από την πλευρά της, η, Μέριτ Χέμπε, πρόσθεσε: «Οι συνθήκες του αγώνα ήταν δύσκολες, είναι απαράδεκτο. Η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από την εξέδρα των φιλάθλων δεν είναι αυτή που πρέπει. Από τον καπνό δεν μπορούσαμε καν να αναπνεύσουμε σωστά».

Τέλος, η Αμερικανίδα γκαρντ Κίρα Λάμπερτ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω παίξει αγώνα σε γήπεδο με τόσο πολύ καπνό! Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για παιχνίδι μπάσκετ αυτού του επιπέδου».