Skip to main content

Γλυνιαδάκης: «Καμία οικονομική συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τις ομάδες της Basket League και αυτές θα εξοφλήσουν κατά το δοκούν τους παίκτες.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης φιλοξενήθηκε σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ όπου μίλησε για τις αμοιβές των παικτών και ξεκαθάρισε ότι ο ΠΣΑΚ δεν μάζεψε υπογραφές για την ολοκλήρωση της σεζόν στην Α2 αλλά απλώς ρώτησε τη γνώμη των παικτών.

Αρχικά είπε:

«Δεν έχουμε οικονομική συμφωνία και ούτε πρόκειται να έχουμε με τον ΕΣΑΚΕ. Μια γραπτή συμφωνία που να διασφαλίζει ένας μέρος των δεδουλευμένων. Ο κάθε αθλητής θα διεκδικήσει, σε συμφωνία με την ομάδα του, αν έρθει σε συμφωνία, το ποσό που του αναλογεί, το υπόλοιπο».

Για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης, τόνισε πως:

«Είναι πολύ επικίνδυνο, αφού ο ιός υπάρχει ακόμα. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Η διαφορά με το ποδόσφαιρο είναι ότι εμείς δεν πιεζόμαστε από μία παγκόσμια ομοσπονδία. Ούτε η ίδια η EuroLeague δεν έχει πάρει απόφαση που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης».

Για τις αμοιβές των παικτών:

«Εμείς κάναμε μία πρόταση στον ΕΣΑΚΕ. Ζητήσαμε να μας ακούσουν και να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι. Οι ομάδες δεν δέχτηκαν κι έτσι, αποφάσισε η κάθε ομάδα, να εξοφλήσει τον κάθε αθλητή, εφόσον οι ίδιοι αποφάσισαν τη λήξη του πρωταθλήματος, όπως εκείνοι επιθυμούν κατά το δοκούν».

Για το σενάριο της επανέναρξης:

«Για να παίξει ένας αθλητής αυτή τη στιγμή, με επτά εβδομάδες απραξίας, χρειάζεται μίνιμουμ ένα μήνα προετοιμασίας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ ξεκαθάρισε πως:

«Εμείς δεν κάνουμε κανένα ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, ούτε υπογραφές μαζεύουμε. Ζητήσαμε από τους αθλητές και επειδή είμαστε σε επαφή με τους αρχηγούς των ομάδων της Α1 αλλά και της Α2, ζητάμε από τα παιδιά τη γνώμη τους, την άποψή τους και κυρίως, την επιθυμία τους αλλά και υπό ποιές προϋποθέσεις θα ήθελε να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Μιλάω κυρίως για την Α2, αφού το πρωτάθλημα της Α1 δεν θα ξεκινήσει. Για την Α2 τα παιδιά μας είπαν τις προτάσεις τους και τις έχουμε καταγράψει μέσα από τους αρχηγούς των ομάδων. Δεν κάναμε κανένα δημοψήφισμα».