Skip to main content

Ξανασμίγουν τα αηδόνια...

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την σύμπραξη στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, τριών από την πεντάδα της περσινής Εθνικής ομάδας Κορασίδων!

Αναλυτικά:

Μπορεί να προτρέχω λιγάκι αλλά η χαρά μου δεν μπορεί να κρυφτεί ...

Σε μια χρονιά που δεν θάχουμε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα Πανελλήνια δεν έχουν ακόμα οριστεί, η σύμπραξη τριών από την πεντάδα της περυσινής εθνικής ομάδας κορασίδων θα βρεθούν βασικές στον  Κρόνο Αγ.Δημητρίου!!!

Ο ερχομός της Λαμπρινής Πολυμένη στην Αθήνα μετά την εξαιρετική χρονιά πέρυσι στην Λευκάδα , και η επικείμενη μεταγραφή της στον Κρόνο σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το αύριο του γυναικείου μπάσκετ. 

Ο λόγος;

FB IMG 1592981785332

Ότι θα βρει εκεί τις δύο συμπαικτριες της στην εθνική ομάδα κορασίδων την Έλενα Μποσγανά και την ΓεωργίαΓρηγοροπούλου, που παρέα με τα υπόλοιπα κορίτσια έδωσαν τον περυσινό καλοκαίρι στα Σκόπια των αγώνα παραμονής στην Α' κατηγορία της Ευρώπης και τον κέρδισαν.

Τρία κορίτσια που συμπεριλήφθηκαν στις καλύτερες πενταδες των δύο τελευταίων Πανελληνίων πρωταθλήματων κορασίδων.

FB IMG 1592930428413

Πρόπερσι στο Τσοτίλι και πέρυσι στα Λουτρά Αιδηψού!!!

Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί από τότε που το είχαμε τολμήσει στην Ακαδημία Ηλιούπολης όταν πριν και μετά την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων το 1992 δόθηκε ρόλος βασικών στις 17χρονες Δελή, Φράγκου, Βολωνάκη,Βασιλείου,Αργυράκη στην Α1.

Τώρα που όλα είναι τόσο διαφορετικά  η Νένα Νικολαΐδου θαχει να διαχειριστεί τρία από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ μαζί με την υπόλοιπη νεανική ομάδα που διαθέτει η ομάδα από το Μπραχάμι .

Όσο για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος του χρόνου βρέθηκε αυτόματα το πρώτο φαβορί. 

Σε μια χρονιά που στην Α1 αποχώρησαν δύο ομάδες και μια τρίτη είναι στα σκαριά είναι μια ελπιδοφόρα λύση. 

Είχα την ελπίδα πως μόνο για φέτος οι ξένες θα ήταν το πολύ δύο για να δοθεί χρόνος στις Ελληνίδες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε ένα γενικό επαναπροσδιορισμό του γυναικείου μπάσκετ .

Όμως οι αυξημένες απαιτήσεις,όπως λένε οι παράγοντες,των εγχώριων παικτριών ειδικά για να πάνε στην επαρχία επανέφεραν την λύση των τριών ξένων οι οποίες τελικά είναι και οι κερδισμένες.

Σχεδόν όλες την επόμενη χρονιά βρίσκουν καλύτερα οικονομικά συμβόλαια στο εξωτερικό και γι'αυτό σπάνια βλέπουμε ξένες να μένουν δύο χρόνια στην ίδια ομάδα. 

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά .  Ελπίζω να βρεθούν περισσότεροι και να χαρούν μαζί με εμένα κινήσεις σαν αυτη που γίνεται στον Κρόνο.