Skip to main content

Αντώνης Μπουμπούς: Ο αρχαιότερος όλων

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τον Αντώνη Μπουμπού, τον σημαντικό Έλληνα προπονητή που ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναΐδα Κυψέλης, σημείωσε σημαντικές επιτυχίες με την Ηλιούπολη και το Π. Φάληρο και σήμερα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Δάφνης Αγ. Δημητρίου.  

Αναλυτικά:

Όταν μιλάμε για ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, με τις ιδιαιτερότητες του, πολλοί έχουν την απορία πόσο μπορεί να μείνει κάποιος σε αυτό ενεργά. 

Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει προπονητής που δουλεύει σε αυτό 35+ χρόνια ;

Αντώνης Μπουμπούς είναι η μοναδική απάντηση. 

Ο σημερινός κόουτς της Δάφνης Αγ. Δημητριου ξεκίνησε από την ομάδα της γειτονιάς του την Αθηναΐδα Κυψέλης την οποία δημιούργησε και ήταν ο πρώτος προπονητής της. 

unnamed

Δείτε αυτό το απόκομμα της εφημερίδας "Μπάσκετ" του 1990 ...

Μετά δείτε ποιός είχε την επιμέλεια της Β' Εθνικής γυναικών (σημερινής Α2) σε Βορρά και Νότο, ας είναι καλά ο Μανουσέλης που μου την είχε εμπιστευτεί. 

Η φιλία μας με τον Αντώνη κρατάει από τότε και λίγο πριν όταν στα τοπικά πρωταθλήματα η ΑΚΑΗ μου και η Αθηναΐδα δίναν μεγάλες μάχες για την νίκη στα κατάμεστα ανοιχτά της Ηλιούπολης και της Κυψέλης!!!

Ο Αντώνης έκανε σπουδαίες επιτυχίες σε όσες ομάδες εργάστηκε όπως στον  ΓΣ Ηλιούπολης και κυρίως στην ομαδάρα του Π.Φαλήρου με συμμετοχές σε φάιναλ φορ κυπέλλου και στο Eurocup!!!

Μαζί οι δρόμοι μας συναντήθηκαν την εποχή που βρεθήκαμε στον Αστέρα Εξαρχείων και αξέχαστο θα μας μείνει το ταξίδι στο Ισραήλ για τον αγώνα του Eurocup με την Ραμάτ Χαζαρόν.

Τότε λοιπόν ήταν στο φόρτε της η κόντρα Ισραήλ-Παλαιστίνης και ο Αντώνης όπως είναι... μελαμψός τράβηξε την προσοχή της Μοσάντ και τον συνέλαβαν στις σκάλες του αεροπλάνου. 

Πέρασαν δύο ώρες ανάκρισης και χρειάστηκε η παρέμβαση του Έλληνα πρόξενος στο Τελ Αβίβ  για να τελειώσει η περιπέτεια του και η αποστολή να συνεχίσει τον δρόμο της!

unnamed2

Αφορμή για να μου έρθουν όλα αυτά στο μυαλό ήταν η χθεσινή εκδήλωση στο κατάστημα χειροποίητων κεραμικών της συζύγου του Ρένας Μάκαρη, συντρόφου του από την εποχή της Αθηναΐδας... κορυφαίας παίκτριας της ομάδας και κατόπιν του Π.Φαλήρου. Με την ευκαιρία να πω ότι το κατάστημα βρίσκεται στην Ν.Σμύρνη Κράτητος 88 και διαθέτει υπέροχες δημιουργίες από πηλό που φτιάχνει η ίδια η Ρένα .

unnamed3

Είχα την μεγάλη χαρά να ξανασυναντήσω κορίτσια από την τότε ομάδα της Αθηναΐδας που ήρθαν να τιμήσουν την παλιά τους συμπαίκτρια και φίλη τους !!!

Θεώρησα υποχρέωση μου μου να γράψω δύο λόγια για τον Αντώνη Μπουμπού που ξέρω ότι δεν προβάλει τον εαυτό του και μοναδική του διαφήμιση είναι η εξαιρετική του δουλειά τόσα πολλά χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ!