Skip to main content

Αρχίζει το ματς...μέρος δεύτερο

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της ανάλυσης του Μιχάλη Κυριακάκη, για τις ομάδες  του πρωταθλήματος τη Α1 Γυναικών, που εκκινεί το Σάββατο 17/10.

Αναλυτικά:

Συνέχεια σήμερα της αναφοράς μας στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Α1 γυναικών την σεζόν  2020-21 .

Ξαναλέω ότι έστω κάτω από τις ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας και εφόσον όλα πάνε κατ' ευχή...προβλέπεται να είναι  από τα πλέον συναρπαστικά των τελευταίων ετών.

Όλες οι ομάδες έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό για να δυναμώσουν σε μια χρονιά που όλα θα γίνουν εντός συνόρων καθώς καμία τους δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις .

Μοναδικό διάλειμμα τα τέσσερα πολύ σημαντικά ματς που έχει να δώσει η εθνική ομάδα γυναικών στην προσπάθεια της να προκριθεί στα τελικά του Eurobasket 2021. Τα δύο πρώτα στην Κρήτη 8-15 Νοεμβρίου.

Screenshot 20201015 231054 Instagram

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες βασίζουν πολλά στις ξένες παίκτριες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ τους.

Ο ΟΑ Χανίων υπήρξε η ευχάριστη περσινή έκπληξη αφού η διακοπή τον βρήκε στην τέταρτη θέση κάτι εντυπωσιακό για νεοφώτιστη ομάδα και μάλιστα επαρχιακή

Φέτος ξεκινά με νέο προπονητή καθώς στην θέση του Σταύρου Νανάκου ήρθε ο Γιώργος Ρουμπελάκης με πολλά χιλιόμετρα στο γυναικείο μπάσκετ.

Οι Κρητικοί έκαναν κάτι που δεν είναι συνηθισμένο καθώς ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στις δύο Αμερικανίδες Ντράμον και Μπουθ μετά την εξαιρετική χρονιά που έκαναν, ολοκλήρωσαν δε την τριάδα των ξένων με την εικονιζόμενη .

Επίσης έφεραν την Αυτζή για το κουμάντο στην θέση τής πλέι μεικερ και την Θεοδώρου  ενώ επέστρεψε στα πάτρια εδάφη η Τζουγκράκη. Ανανέωσαν η έμπειρη Ψυχογιού και την δυναμική Λίτσι.

received 676458592991750

Ο ιστορικός Σπόρτιγκ με κόουτς για άλλη μία χρονιά τον πολύπειρο Θάνο Σόφτση έφερε τρεις νέες Αμερικανίδες τις οποίες βλέπουμε στην φωτογραφία.

Πολλά στηρίζει στην κάθε χρόνο και καλύτερη Γούναρη όσο και στην αρχηγό της ομάδας Σαλιάι, ενώ πρόσθεσε και τις Αλεξάνδρα Δανδουλάκη με την ψηλή Κοντογιώργου και την Τσιαδή.

FB IMG 1602576294665

Οι Εσπεριδες με τον Θωμά Σκληρό και φέτος στην άκρη του πάγκου,  εκτός των ξένων που απέκτησαν έφεραν στην ομάδα τις παλιές γνώριμες Καμένου, Κολάτου,επίσης τηνΤσιχλάκη, ενω παρέμειναν οι Πατεράκη με την Λουκάτου.

Έφτιαξαν έτσι ένα αξιόλογο σύνολο.

Ο ΠΑΟΚ με καπετάνιο για πολλά χρόνια τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής γυναικών Βασίλη Μασλαρινό ξεκινά με δυο σημαντικές απώλειες. Την ηγέτιδα του τα τελευταία χρόνια Λολίτα Λύμουρα και την Κωτούλα.

Σε αντιστάθμισμα όμως σε σχέση με πέρσι θα έχει τρεις ξένες εκ των οποίων η Λιβανεζα ποιντ γκαρντ Ακλ είχε κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα με τις Εσπερίδες.

Από εκεί και πέρα Καρλάφτη, Σύρρα, Κιλαζίδου, Λέξα συνεχίζουν μαζί με τα κορίτσια από τις υποδομές και μια σπουδαία μεταγραφή που υπόσχεται πολλά.

Την 17χρονη Τσαβόνι  από τον Σύλλα Αιδηψού η οποία είχε εντυπωσιάσει στα μικρά Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Πλέον έχοντας και ελληνικό διαβατήριο μπορεί να ενταχθεί στις εθνικές μας ομάδες αποτελόντας κέρδος για το γυναικείο μας μπάσκετ.

FB IMG 1602828345012

Με χαρά μεγάλη υποδεχόμαστε την Νίκη Λευκάδας, την καλύτερη σε διάρκεια επαρχιακή ομάδα της τελευταίας πενταετίας, καθώς διέψευσε τις φήμες που έλεγαν ότι θα δήλωνε αδυναμία συμμετοχής.

Ανακαινισμένη πλήρως...

Στην θέση του κόουτς Δουβίτσα που το όνομά του ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με την Νίκη ,ο άμεσος συνεργάτης του αυτά τα χρόνια Θωμάς Ζαβιτσάνος.

Η ποιοτική Σαμυ Μακέι από τον Παναθηναϊκό, δύο Αμερικανίδες θα αποτελέσουν την τριάδα των ξένων.

Η έμπειρη πλέον έστω και 17 χρόνων Πολυμένη παρέμεινε για δευτερη χρονιά στην ομάδα μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν που έκανε και στην τελευταία της στην Ελλάδα πριν φύγει για σπουδές στις ΗΠΑ.

Η έμπειρη Μαγκλάρα ,η Ελληνοαμερικανα Σπηλιώτη και η Παπαρδέλα συμπληρώνουν την νησιωτική ομάδα.

FB IMG 1602575096002

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανανεωμένος, πιο έμπειρος με κινήσεις να δείχνουν ψηλούς στόχους που οταν μιλάμε και για επαρχιακή ομάδα έχουν μεγαλύτερη αξία.

Ο Λευκαδίτης έμπειρος κόουτς  Νίκος Δουβίτσας στον πάγκο τους.

Προετοιμασία στην Κόνιτσα!

Η ελληνοαυστραλεζα Πανούση εντυπωσίασε πέρυσι στην Νίκη ήταν η πρώτη μεταγραφή. Οι δίδυμες αδελφές Βιντζηλαίου από τα Χανιά ακολούθησαν.

Όμως η επιστροφή μετά τον σοβαρό τραυματισμό της αρχηγού Ντίνας Σαρηγιαννίδου ήταν μια τονωτική ένεση.

Η Κατσαμουρη και η Ντάλα στις ψηλές ένα χρόνο μεγαλύτερες, οι μικρές Χρηστάκη,Πάφη και οι ξένες παίκτριες που εφόσον ανταποκριθούν στις προσδοκίες των ανθρώπων της ηπειρώτικης ομάδας ,τότε ο ΠΑΣ είναι για πολλά πράγματα.

FB IMG 1602575147478

Οι δύο ομάδες του δήμου  Αγίου Δημητρίου θα κινηθούν στα ίδια πλαίσια, με νεανικά ρόστερ και ελπίδα οι ξένες παίκτριες να είναι αυτές που θα δώσουν όσα προσδοκούν οι προπονητές τους.

Η Δάφνη με τον αρχαιότερο εν ενεργεία κόουτς στο γυναικείο χώρο του μπάσκετ Αντώνη Μπουμπού εκτός των ξένων περιμένει πολλά από την Γκριτζά και τις νεοφερμένες διεθνείς με τις μικρές εθνικές Καρακασίδου,Γεροστεργίου, Τζανετάτου ενώ θα συμπληρώσει με νεαρές από τις υποδομές όπως η Παγώνη.

Ο Κρόνος κατέκτησε  για τρίτη συνεχόμενη φορά του Πανελλήνιου κορασίδων και βγήκε δεύτερος στις νεανίδες.

Συνεχίζει  και φέτος με κόουτς την Νένα Νικολαΐδου.

Θα  στηριχθεί εκτός των τριών ξένων στην νεανίδα Έλενα Μποσγανά για την οποία η FIBA έκανε ειδική αναφορά τοποθετώντας την στις πέντε καλύτερες μικρές που εχου ν ενεργό συμμετοχή στις εθνικές γυναικών, στην τελευταία της χρονιά πριν μετακομίσει στο Στάνφορντ για σπουδές και μπάσκετ.

Η έμπειρη Κασάπογλου, οι Γασπαράτου, Δανδουλάκη και αθλήτριες από τις υποδομές είναι στο  ρόστερ.

FB IMG 1602572576942

Τέλος ο νεοφώτιστος ΕΦΑΟΖ που εντυπωσίασε πέρυσι στην Α2 Νότου θα αποτελέσει την μοναδική νέα ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, καθώς ο πρωταθλητής Βορρά Παναθλητικός δεν δέχθηκε για δεύτερη χρονιά να συμμετέχει.

Με κόουτς την μεγάλη Στέλλα Καλτσίδου στο ξεκίνημα της σαν πρώτη προπονήτρια έχοντας δίπλα της την παλιά συμπαίκτρια της Ανθή Μπαλτά.

Αρχή με δύο ξένες για την ώρα.

Βάση η περσινή ομάδα και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει, συν την Θεδωρομανωλάκη και την Δερμιτζακη.

Καλή χρονιά με υγεία.