Skip to main content

Έχουμε ντέρμπι αιωνίων αύριο (25/10)

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για το πρώτο φετινό ντέρμπι «αιωνίων».

Αναλυτικά:

Η δεύτερη αγωνιστική της Α1 γυναικών έχει να παρουσιάσει ένα γεγονός σημαντικό το οποίο μας έλειψε  πολύ...

Ντέρμπι αιωνίων στο γυναικείο μπάσκετ!

Το πρωτάθλημα στο υψηλότερο επίπεδο των γυναικών  είναι το μόνο που δεν έχει ακουμπήσει ο κορονοιός την στιγμή που σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΟΚ έχουμε εξαιτίας του αναβολές.

Είναι θέμα τύχης ή προσοχής  στην τήρηση των μέτρων;

Ο χρόνος θα δείξει .

Μακάρι όλοι να έχουν  όλοι υγεία και να χαρούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν όπως παρουσιάζεται θεωρητικά.

Ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός πάντα προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον .

Ειδικά φέτος που οι δύο ομάδες ξεκινούν με μεγάλες φιλοδοξίες .

Ο κυρίαρχος από την ημέρα που επανιδρύθηκε το τμήμα  Ολυμπιακός κινδυνεύει σε πρώτη φάση να χάσει το απίστευτο αήττητο αυτής της πενταετίας.

Ένα αήττητο που χαρακτηριστικό του είναι ότι κτίστηκε κυρίως επί ημερών των δύο αυριανών αντιπάλων προπονητών.

Της Ελένης Καπογιάννη στην αρχή και του Γιώργου Παντελάκη την τελευταία διετία.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει δυνατός, ενισχυμένος και αποφασισμένος να επανέλθει στους τίτλους και τις μεγάλες μέρες του παρελθόντος.

Οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια ευθεία καθώς είναι αρχή πρωταθλήματος και δεν έχουν προλάβει να δείξουν...επαρκές δείγμα γραφής. 

Η έλλειψη φιλάθλων αφαιρεί τον έκτο παίκτη για τις πράσινες, συνεπώς η μονομαχία θα είναι ...στα ίσα και τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα.

Σίγουρα και  οι δύο παρουσιάζουν αρκετά νέα πρόσωπα.

Θεωρώ πως αποτελεί χαρά για τον χώρο  ότι μετά από πολύ καιρό θα γίνει ματς στην Α1 γυναικών που ο Ολυμπιακός δεν είναι το απόλυτο φαβορί και η υπόθεση τίτλος δεν είναι τελειωμένη υπόθεση.

Οι δύο προπονητές και παλιοί συνεργάτες έχουν κρατήσει την ελληνική βάση με κάποιες σημαντικές προσθήκες.

Τις διεθνείς Δίελα ,Καλαμπάκου, Μούλη με τις νεοαφιχθείσες Λύμουρα, Κωτούλα, Χελιώτη οι πράσινες.

Τις διεθνείς δε Σταμάτη, Σπυριδοπούλου, Νικολόπουλου,Σταμολάμπρου συν την Αλεξανδρή και κάποιες ταλαντούχες νεαρές παίκτριες οι ερυθρόλευκες.

Άποψη μου ότι η απόδοση των ελληνίδων παικτριών θα κρίνει πολλά για την έκβαση του αγώνα.

Οι ξένες θα είναι ο δεύτερος καθοριστικός παράγοντας καθώς είναι πρώτη χρονιά στις ομάδες και μόνο ο Παναθηναϊκός έχει την Ριντ από πέρυσι. Πρόσθεσε την γνωστή μας από την παρουσία της σε Πανιώνιο και Κρόνο Τζόνσον ενώ πολλά περιμένει από την Αμερικανίδα σέντερ του.

Ο Ολυμπιακός με τρείς καινούργιες ξένες εκ των οποίων οι δύο γνώριμες από τον περυσινό Σπόρτιγκ Κόστοβιτς και η πρώτη σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Ρειμς, θα επιδιώξει να αποδείξει ότι παραμένει η κορυφαία ομάδα  στον χώρο .

Ας χαρούμε ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο μακάρι να αποτελέσει διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ότι το αυριανό ντέρμπι θα μεταδοθεί στις 2.30 ζωντανά από το Paotv.gr !

Καλό αγώνα!

 (