Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει την σελίδα στην Α1

Όταν στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ αφιερώνεται στις αθλητικές ειδήσεις, κομμάτι με λεπτομέρειες και στιγμιότυπα από το ντέρμπι των αιωνίων στο "Παύλος Γιαννακόπουλος " τότε αν δεν...γκρεμίστηκε φούρνος κάτι σημαντικό συνέβη. Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης.

 

Όντως έτσι είναι. 
Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το αήττητο σερί μίας πενταετίας το οποίο κατείχε ο αιώνιος αντίπαλος του ο Ολυμπιακός. 
Το πρωτάθλημα με τούς δύο αιωνίους δυνατούς παίρνει άλλο ενδιαφέρον και  ανήγει την όρεξη κάποιων ακόμα δημιουργώντας  την πίστη πως  όλα μπορούν να συμβούν. 
 
Θυμίζω ότι πάντα γράφω με γνώμονα το καλό του γυναικείου μπάσκετ και όπως ανέφερα παλαιότερα εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, σε σχέση με την πανδημία, θαναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. 
Κακά τα ψέματα. 
Όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην διεκδίκηση της κορυφής, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. 
 
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δείχνει  από πέρυσι ότι επιστρέφει μετά από πολλές περιπέτειες που τον οδήγησαν ακόμα και να γευτεί το πικρό ποτήρι ενός υποβιβασμού. 
Έκανε τότε επανεκκίνηση και έφτασε σήμερα να δείχνει ότι η ομάδα  είναι έτοιμη για μια μετωπική σύγκρουση με τον αιώνιο αντίπαλο του .
Οι συγκυρίες είναι ιδανικές για κάτι τέτοιο καθώς οι Πειραιώτες κάνουν την δική τους επανεκκίνηση, με σαφώς μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν μπάτζετ, χωρίς συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από χρόνια και με νέο ροστερ αφού μόνο τέσσερις Ελληνίδες παίκτριες θυμίζουν την ομάδα που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα. 
 
Ο Παναθηναϊκός κτίζεται από πέρυσι με τον ερχομό της Ελένης Καπογιαννη και ολοκληρώθηκε φέτος με την προσθήκη της Λολίτας Λύμουρα στην ομάδα. 
Οι δύο τους ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη οι βασικότεροι  συντελεστές τής μεγάλης επιτυχίας που πανηγυρίστηκε δεόντως. 
 
Η δεύτερη επιστρέφοντας στην ομάδα της καρδιάς της για να κλείσει μια σπουδαία καριέρα.
Θέλει όσο τίποτα να προσφέρει τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και τον εαυτό της μια μεγάλη επιτυχία. 
Η κόουτς Καπογιάννη η οποία  ήταν αυτή που ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό το μεγάλο αήττητο σερί ... ήταν όμως η ίδια που  το τερμάτισε . 
 
Κάποιοι μιλούν για εκδίκηση ή οτιδήποτε άλλο, θα μου επιτρέψετε να μην συμπεριλάβω τον εαυτό μου σε αυτούς. 
Η κόουτς Καπογιάννη θέλει να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε μέρες παρελθόντος όπως το νταμπλ του 2000 και να θυμίσω πως είχε επιτευχθεί πάλι με γυναίκα κόουτς την Γιασεμη Σαμαντούρα.
 
Προσωπικά κρατάω ότι η νίκη έδωσε χρώμα και ένα άλλο ανταγωνισμό,  καθώς το πρωτάθλημα  πλέον αποκτά ενδιαφέρον και ως προς την κορυφή. 
Αυτά τα μεγάλα σερί όπως παλιότερα του Αθηναϊκού, εκτός την χαρά των φιλάθλων και τών ίδιων τών ομάδων που τα πετυχαινουν,δεν βοηθούν στην καλή εικόνα γενικά του γυναικείου μπάσκετ. 
Πόση σημασία να δώσεις όταν όλοι  γνωρίζουν  πριν ξεκινήσει η σεζόν αυτόν που θα κατακτήσει τον τίτλο. 
Να ξέρεις δηλαδή το τέλος του έργου. 
Ο κόσμος που δίνει τεράστια  ώθηση στις πράσινες έλειπε από τις εξέδρες. 
Όπως...έλειπαν και οι δύο ξένες με την Ριντ να παίζει για τις τρεις !
 
Ο Παναθηναϊκός ήθελε πολύ την νίκη και δινοντας όλα τα κορίτσια την ψυχή τους, έφτασε άξια  σε αυτήν περνώντας δια πυρός και σιδήρου. 
Κυρίαρχο στοιχείο η μεγάλη νευρικότητα και αστοχία από τους δύο αντιπάλους σε πολλά ξεμαρκαριστα σουτ,ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. 
 
Το μέγεθος της νίκης δίνει  η αξία του αντιπάλου. 
Μιλάμε για την ομάδα που δεν έχει χάσει ποτέ από τότε που ξεκίνησε την παρουσία της στην Α1, έχοντας σημειώσει 137 συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις. 
Ο Ολυμπιακός με νέα ομάδα, με θέληση να συνεχίσει τις επιτυχίες έχασε στο σουτ τον αγώνα,  ενώ είχε και  την τελευταία επίθεση.
Ο Γιώργος Παντελάκης τα είπε όλα όταν μίλησε...Ο στόχος δεν είναι τα ρεκόρ αλλά η διατήρηση των κεκτημένων και θα πραγματοποιηθεί  με πολύ δουλειά, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη όπως τόνισε  στις παίκτριες του.
Κάθε νέα αρχή έχει τις δυσκολίες της.
 
Από την δεύτερη κιόλας αγωνιστική η εικόνα του πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετική από ότι είχαμε συνηθίσει. 
Πρώτα με άδεια γήπεδα. 
 
Μαζί με τούς δύο χθεσινούς μονομάχους βλέπουμε κι άλλες ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν κάτι σπουδαίο.
Η Ελευθερία Μοσχάτου έφερε κόουτς με παραστάσεις Ευρωλίγκας, άλλαξε σέντερ και έδειξε με δύο άνετες νίκες την δυναμική της.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα με κόουτς που κουβαλάει χρόνια εμπειρίας στην Α1,έβαλε στο ροστερ του ποιοτικές παίκτριες που μάλιστα δύο από αυτές είναι οι MVP των πρώτων αγωνιστικών!
 
Θα σταθώ λίγο στην χθεσινή που ηταν η
Αγγελική Βιντζηλαίου( η οποία δεν είναι  πάλι στις κλήσεις της εθνικής γυναικών).  Μετά από πάρα πολύ καιρό ελληνίδα αθλήτρια να είναι πολυτιμότερη παίκτρια αγωνιστικής.  
 
Ο ΟΑ Χανίων με νέο κόουτς που έχει αφήσει το στίγμα του πολλά χρόνια Στον χώρο. Μπηκε με δυο νικες στο πρωτάθλημα και μεγάλη προκριση στο κυπέλλο, διατήρεισε τις δύο ξένες από πέρυσι με την προσθήκη μια εξαιρετικής τρίτης και καλή έδρα .
 
Ο ΠΑΟΚ με κόουτς τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής γυναικών ξεκίνησε με νίκη απέναντι στον χθεσινό θριαμβευτη Παναθηναϊκό. Με ταλαντούχες ελληνίδες και τρεις καλές ξένες που ακόμα δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί πλήρης. Όταν γίνει κι αυτό θαναι έτοιμος για πολλά. 
 
Όλες οι ομάδες έχουν κάνει την προσπάθεια τους για την καλύτερη συγκρότηση τους και θα παίξουν η κάθε μία τον ρόλο της στην εξέλιξη της χρονιάς. 
Αρκεί να είναι όλοι γεροί στα γήπεδα...