Skip to main content

Ξεκίνημα Ευρωλίγκας, η Άρτεμις και ό κορονοιός

Η Euroleague ανοίγει, έστω και καθυστερημένα, λόγω πανδημίας, την αυλαία της και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο ομάδων γυναικών.  

Αναλυτικά:

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας ήρθε η ώρα να ξεκινήσει αύριο η κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο ομάδων γυναικών.

Η FIBA μετά τα παράθυρα των εθνικών ομάδων δίνει εκκίνηση στην Ευρωλίγκα.

Με την μέθοδο της φούσκας και πάλι με πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και ελπίδα να πάνε όλα κατ' ευχήν.

Ήδη πριν ξεκινήσουν οι αγώνες είχαμε τις πρώτες απώλειες.

Δύο Τουρκικές ομάδες η Γαλατάσαραϊ και η Ιζμίτ εμφάνισαν κρούσματα κορονοιού και δεν θα λάβουν μέρος στην πρώτη τριάδα αγώνων  του Δεκεμβρίου .

FB IMG 1606680910274

Με νέα μορφή λοιπόν ή Ευρωλίγκα αντί για δύο ομίλους των οκτώ ομάδων όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους τεσσάρων ομάδων και σε ισάριθμες έδρες.

Screenshot 20201129 104104 Gallery

Οι δύο όμιλοι στην Κωνσταντινούπολη στο Metro Energy έδρα της Φενέρμπαχτσε o ένας και ο δεύτερος  στο Kaferaga παλιά έδρα της γνωστής μας από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό Γιακιντοκού.

Ο τρίτος στην Ισπανία στην έδρα της Τζιρόνα που όπως θυμόμαστε πριν λίγο καιρό απέκλεισε στον προκριματικό αγώνα την Ρουμανική Σέπσι της Παυλοπούλου .

Ο τέταρτος στην Ουγγαρία στο γήπεδο της πρωταθλήτριας Σοπρόν.

Screenshot 20201129 104044 Gallery

Αναμένονται πολύ δυνατά παιχνίδια, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν απρόοπτα με ενδεχόμενα κρούσματα, καθώς οι ομάδες διαθέτουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από τις αθλήτριες τα οποία  αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Φαβορί και πάλι η κάτοχος τού τίτλου τα τελευταία χρόνια Εκατερινεμπουργκ που είναι η μόνη ομάδα η οποία δεν έκανε αλλαγές στο ροστερ της, μιας και διαθέτει μεγάλα ονόματα, παρά μόνο μια προσθήκη την Λευκορωσίδα Πάποβα.

Η Φενέρμπαχτσε, η USK Πράγας και η Σοπρόν είναι οι επόμενες πιο δυνατές ομάδες.

FB IMG 1606639595062

Η Άρτεμις Σπανού της πρωταθλήτριας Πολωνίας Γκτίνια θα είναι η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος στο μεγάλο πάρτι των κορυφαίων ομάδων.

FB IMG 1606639570738

Η Άρτεμις δεν είναι... πρωτάρα στην διοργάνωση καθώς από τότε που αποφοίτησε από το Ρόμπερτ Μόρις αγωνίζεται εκτός Ελλάδας σε κάποιες σπουδαίες ομάδες και έχει πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα με Τζιρόνα και Πολκοβίτσε.

Βέβαια τα πράγματα για τη Γκτίνια, που κάνει περίπατο στο Πολωνικό πρωτάθλημα, θαναι πολύ δύσκολα καθώς ο όμιλος της είναι...βουνό με δυο από τα φαβορί της διοργάνωσης Φενερμπαχτσε, USK Πράγας και την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιόν.

FB IMG 1606676384786

Από εδώ θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε οσο καλύτερα γίνεται ό,τι θα γίνει στο τριήμερο των αγώνων αν και η FIBA δεν φαίνεται να τους μεταδίδει όπως τις εθνικές καθώς  έχει δώσει την μετάδοση στις ομάδες που συμμετέχουν και τις Ομοσπονδίες των χωρών τους.

FB IMG 1605101222668

Τελειώνοντας ήθελα να πω δύο λόγια για τον γυναικείο χώρο που είναι σε αδράνεια αυτή την εποχή όπως και όλος σχεδόν ο ελληνικός αθλητισμός με απόφαση της κυβέρνησης

Είναι ευκαιρία για επανεκκίνηση στον χώρο με ανθρώπους πού έχουν όραμα και τον αγαπούν .

Μοναδική ελπίδα για εκτός συνόρων διάκριση η πρόκριση της εθνικής γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021 κάτι πού όμως πλέον δεν είναι μόνο στο χέρι μας.

Είναι στιγμή αυτοκριτικής όλων των εμπλεκομένων στον γυναικείο χώρο και ξεκίνημα  από την αρχή όταν αυτή η καταιγίδα του κορονοιού φύγει σιγά-  σιγά.