Skip to main content

Σύνδρομο στέρησης και...Ευρωλίγκα

Ο Μιχάλης Κυριακάκης εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, ενώ μιλά και για  τα επερχόμενα παιχνίδια της Euroleague γυναικών, που αποτελούν μία κάποια αντιμετώπιση για το … στερητικό σύνδρομο που νιώθουν όλοι όσοι αγαπούν το γυναικείο μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Σε δύο μήνες φτάνουμε ένα χρόνο χωρίς γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα... αναφερόμενος στον χώρο μας.

Ο κορονοιός έβαλε απαγορευτικό για όλο τον αθλητισμό στην χώρα μας.

Ούτε προπονήσεις...ούτε αγώνες.

Ένα διάλειμμα  με ελάχιστες αγωνιστικές όσο και τα παράθυρα για το επόμενο  Eurobasket...ήταν σταγόνα στον ωκεανό.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να γράψω αν ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση στην χώρα μας με τις υποδείξεις των λοιμοξιολογων είναι ο σωστός σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη πού έψαξαν και βρήκαν κάποιες λύσεις.

FB IMG 1607602339356

Στερούμαστε ένα σημαντικό κομμάτι από τον τρόπο που είχαμε μάθει να ζούμε.

Όμως όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές και η πανδημία δεν λέει να υποχωρήσει αισθητά ακόμη...κάθε άποψη έχει ρίσκο.

Στο γυναικείο μπάσκετ τα πράγματα λίγο έως πολύ με ανησυχούν.

Αθλήτριες που έχουν μείνει εκτός ομαδικών προπονήσεων κοντά δέκα μήνες.

Ομάδες που στηρίχτηκαν βάσει προκήρυξης στις τρείς ξένες αθλήτριες οι οποίες σχεδόν όλες έχουν αποχωρήσει.

Με μεγάλη αγωνία ακούω διαφορά ως προς την ετοιμότητα κάποιων όταν κληθούν να επιστρέψουν.

Άκουσα για δύο αγώνες την εβδομάδα όπως επίσης την δυνατότητα να έχει κάθε ομάδα ξένες και εκτός των αλλαγών που προβλέπονταν.

Αυτά και άλλα πολλά λέγονται...το θέμα είναι αν τα σωματεία μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα όσα απαιτεί μια επανεκκίνηση αυτήν την σεζόν. 

Screenshot 20201208 220634 Instagram

Μην ξεχνάμε και την εθνική  γυναικών που τον Φεβρουάριο έχει να δώσει τα δύο τελευταία κρίσιμα ματς στην Σλοβενία στα παράθυρα για το Eurobasket.

Έχουμε μια...πεντάδα προπονημένες και μιλάω για τις πέντε αθλήτριες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού και παίζουν κανονικά.

Μεγάλη έλλειψη σε όλους να ζήσουμε της  αγωνιστικής δράσης και μοναδική αχτίδα φωτός οι αγώνες για τα πρωταθλήματα  εκτός Ελλάδας και η Ευρωλίγκα γυναικών που την άλλη εβδομάδα μπαίνει στην δεύτερη φάση της με πολύ κρίσιμα παιχνίδια.

Είναι ο δεύτερος γύρος στους τέσσερις ομίλους, με τον μοναδικό τρόπο διεξαγωγής λόγω της πανδημίας σε φούσκες, πού θα κρίνει τις δύο πρώτες στην βαθμολογία οι οποίες θα περάσουν στην επόμενη φάση των οκτώ.

FB IMG 1607521799387

Οι αγώνες θα διεξαχθούν, εκτός πάντα κάποιου απροόπτου που θα αφορά  κρούσματα, από 19-22 Δεκέμβριου.

Στις 15 και 17 του μήνα η Γαλατάσαραϊ που δεν είχε αγωνιστεί λόγω κρουσμάτων στην πρώτη τριάδα αγώνων,   θα δώσει στην Ουγγαρία και τα δύο ματς του ομίλου της απέναντι στην Σοπρόν και μετά τα άλλα δύο  του δεύτερου γύρου.

Να θυμίσουμε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας στις 19 Δεκεμβρίου  για την δεύτερη τριάδα αγώνων,  χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί ο τόπος διεξαγωγής:

Screenshot 20201210 140333 Gallery

Screenshot 20201210 140842 Gallery