Skip to main content

Φασούλα: «Τιμή μου να παίζω για την Ελλάδα, θέλω να χαράξω τον δικό μου δρόμο»

Στην ιστοσελίδα «solobasket.com» μίλησε η Μαριέλα Φασούλα, με αφορμή την συμμετοχή της, με την φανέλα της Τενερίφης, στο Copa de la Reina.

Η Ελληνίδα σέντερ αναφέρθηκε στην μεταγραφή της από την Αλ Κάθερες στην Τενερίφη, στην Εθνική Ελλάδας και την πρόκριση στα τελικά του Eurobasket, αλλά και στον διάσημο πατέρα της, τον Παναγιώτη Φασούλα.

« Η Γκέρνικα είναι μια σπουδαία ομάδα, όπως όλες στην διοργάνωση. Την έχουμε αντιμετωπίσει στο Eurocup και γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε δυναμικές στην άμυνα και να προσέχουμε να μην μας αποσυντονίσουν. Είμαστε χαρούμενες που συμμετέχουμε στο Copa de la Reina», υποστηρίζει η Φασούλα, ενόψει του αγώνα με την Γκέρνικα, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε, αναφορικά με την πρόσφατη βαριά ήττα με 76-36 από την Αβενίδα, αλλά και την αποχώρηση της Τέιλορ.

535353323445645

«Δεν νομίζω πως μπορεί να μας επηρεάσει . Η αποχώρηση της Τέιλορ σίγουρα είναι ένα θέμα, αλλά αυτά συμβαίνουν στην ζωή. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να βρίσκεται με την οικογένεια της και της ευχόμαστε τα καλύτερα. Όσον αφορά την ήττα από την Αβενίδα, ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας. Δεν είμαστε δυναμικές στην άμυνα και παίξαμε λάθος και στην επίθεση. Όμως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πλέον σκεφτόμαστε μόνο την Γκέρνικα.

 53535343563

Στην συνέχεια η Φασούλα αναφέρθηκε στο γιατί επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στην Ισπανία και όχι στην πατρίδα της, την Ελλάδα.

«Όταν τελείωσα το κολέγιο στο Βάντερμπλιτ, στόχος μου ήταν να παίξω στο εξωτερικό, σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα. Τα πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα, όμως από την στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ισπανία, δεν το σκέφτηκα στιγμή. Εξάλλου, τους τελευταίους 3-4 μήνες, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει διακοπεί λόγω κορονοϊού. Όμως, επαναλαμβάνω, στόχος μου ήταν να παίξω σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσα να πω όχι στην ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, χωρίς αμφιβολία, γεμάτο από σπουδαίες παίκτριες με εμπειρία, σπουδαίους προπονητές. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και η αντιπαλότητα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.  Όσον αφορά την νέα σεζόν, ας τελειώσει με το καλό η φετινή. Πολλά μπορούν να συμβούν το καλοκαίρι, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω πως η φετινή θα είναι η μοναδική μου σεζόν στην Ισπανία».

fasoula532535353

Η Ελληνίδα σέντερ μίλησε και για την μεταγραφή της, από την Αλ Καθέρες στην Τενερίφη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα πέρασα καλά στην Αλ Καθέρες, όμως υπήρχε ένας όρος αποχώρησης στο συμβόλαιο μου. Τον Δεκέμβριο η Τενερίφη μου έκανε μια πολύ καλή προφορά που δεν θα μπορούσα να αγνοήσω, γιατί, το φινάλε, αυτό ήταν το καλύτερο για την καριέρα μου». 

Φυσικά από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η πορεία της Φασούλα με την Εθνική Γυναικών.

«Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι για την πατρίδα του.  Έπρεπε να νικήσουμε με 18 πόντους ή περισσότερους τη Βουλγαρία για να προκριθούμε. Αν έβαζα την ελεύθερη βολή θα φτάναμε σε αυτή τη διαφορά και θα προκρινόμασταν. Δεν έδωσα όμως εγώ την πρόκριση, αλλά όλη η ομάδα. Όλες οι συμπαίκτριές μου, το επιτελείο και όλα τα μέλη κάναμε μια πολύ καλή πορεία και καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό που θέλαμε. Όταν σημείωσα τη βολή ένιωσα απίστευτα, όπως και όλη η ομάδα μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο», ήταν τα λόγια της Μαριέλας, ενώ στο τέλος, υπήρξε ξεχωριστή αναφορά στον διάσημο πατέρα της Φασούλα, την… Αράχνη του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναγιώτη Φασούλα.

125879853 710908786218494 5371955040295515559 n

«Ο πατέρας μου κατάφερε πολλά πράγματα στην πορεία της ζωής του και είναι τιμή για μένα. Πρέπει να πω πως ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Άρχισα γιατί άρεσε σε μένα. Ποτέ δεν λειτουργεί ως προπονητής, αλλά ναι, μου δίνει συμβουλές για να βελτιωθώ. Δεν μου λέει τα τυπικά σχόλια “σήμερα έπαιξες πολύ καλά”, αλλά μου λέει “πρέπει να παίρνεις περισσότερα ριμπάουντ”. Σε ότι αφορά το δικό μου δρόμο θα πω πως ο πατέρας μου έκανε πολλά πράγματα, αλλά θέλω κι εγώ να χαράξω τον δικό μου δρόμο. Θέλω να ανακαλύψω τις πραγματικές μου δυνατότητες και να με αφετηρία το σημείο αυτό να δω που μπορώ να φτάσω», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα σέντερ.