Skip to main content

Κυπελλούχος η Γκτίνια και MVP η Άρτεμις Σπανού.

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την  Αρτέμιδα Σπανού που κατέκτησε το κύπελλο Πολωνίας με την Γκτίνια και την ίδια να αναδεικνύεται MVP του τελικού.

Αναλυτικά:

Η Άρτεμις Σπαμού με την Γκτίνια κατέκτησε το κύπελλο Πολωνίας καθώς μετά από συγκλονιστικό αγώνα επιβλήθηκε της περσινής της ομάδας Πολκοβίτσε 69-65!!!

 98768776

Η διεθνής μας παίκτρια ήταν εξαιρετική και με τρίποντο δέκα δευτερόλεπτα πριν την λήξη έβαλε την σφραγίδα της στην νίκη της Γκτίνια και η ίδια αναδείχθηκε MVP του τελικού μέσα στο σπίτι της.

5453455465

Το τρίποντο που έκανε  το 69 -63 και τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα.

Η οικοδέσποινα είχε την μεγάλη ατυχία στο δεύτερο κιόλας λεπτό να χάσει με βαρύ διάστρεμμα την κορυφαία παίκτρια του χθεσινού ημιτελικού Άλις Κούνεκ.

 3244324325

Χωρίς την Αυστραλέζα στην πεντάδα η Γκτίνια έμεινε πίσω στο σκορ μέχρι το 28’.

Με κινητήριο μοχλό το Σλοβακικό δίδυμο των γκαρντ Μπαλίντοβα ,Σλάμοβα με την Σπανού σταθερά καλή και στις δύο πλευρές του γηπέδου κατάφερε να περάσει μπροστά 57-53 χάρις σε δύο συνεχόμενα τρίποντα της Ρεμπρεζενσκα.

8678678

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν προσφερόταν για καρδιακούς αφού η Πολκοβίτσε με την Χαμπτον ήταν απειλητική, όμως το τρίποντο της Σπανού έδωσε τέλος στην αγωνία και έφερε το κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Γκτίνια, ενώ διατήρησε το αήττητο εντός των συνόρων.

 54646

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω τον αγώνα ζωντανά από την Πολωνική τηλεόραση  και χάρηκα τόσο για  τον δεύτερο τίτλο που κέρδισε η Άρτεμις μετά το Σούπερ Καπ  και ειδικά για το μεγάλο ματς που έκανε σήμερα και την ανέδειξε MVP. Μάλιστα, τα μέλη της νικήτριας ομάδας μοιράστηκαν χρηματικό έπαθλο από την χορηγό εταιρία της διοργάνωσης. Τέτοια πράγματα είναι άγνωστα στην χώρα μας.