Skip to main content

Εβδομάδα euroleague, eurocup και με ελληνικό ενδιαφέρον

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Ευρώπη το μπάσκετ παίζεται κανονικά, με τον Μιχάλη Κυριακάκη να γράφει για την ευρωπαϊκή εβδομάδα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, που ακολουθεί.

Αναλυτικά:

Η Ελλάδα δυστυχώς πάλι πήρε παράταση στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών,  με τα σωματεία και τις αθλήτριες να είναι, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει, στα όρια τους.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην φάση των play offs, ενώ η FIBA έχει σε εξέλιξη τις δύο διοργανώσεις της οι οποίες αυτή την εβδομάδα μπαίνουν στην τελική ευθεία, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει.

FB IMG 1613724413339343435434

Η ιδέα τα προημιτελικά της Euroleague να γίνει όπως παλιά, δηλαδή με διπλά παιχνίδια στις έδρες και των δύο ομάδων, δεν υλοποιήθηκε τελικά παρότι τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια προέρχονται από την ίδια χώρα.

Έτσι συνεχίζεται με το ίδιο τρόπο η διοργάνωση  με την μέθοδο της "φούσκας" ορίζοντας σαν τόπους διεξαγωγής τις πόλεις Σοπρόν και Σαλαμάνκα με τις ομάδες να δίνουν και τα δύο ματς σε αυτές.

FB IMG 1614102437261

Στο Eurocup την Τρίτη ξεκινά η φάση των 16 όπου όπως έχουμε γράψει υπάρχει και ελληνική συμμετοχή, μάλιστα στην ίδια πόλη.

FB IMG 1614027462708

Στην πόλη της Ρουμανίας Σφαντου Γκεόργκι την έδρα της Σέπσι όπου αγωνίζεται η Πηνελόπη Παυλοπούλου θα βρεθεί και η Ουγγρική Τσεκλέντ των τεσσάρων Ελλήνων.

FB IMG 1614583102320

Η Σέπσι θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην φορμαρισμένη Ισπανική Γκέρνικα η οποία θυμίζουμε στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει την Τενερίφη της Μαριέλας Φασούλα.

Screenshot 20210314 095926 Gallery

Οι Ρουμάνες κάνουν περίπατο στο πρωτάθλημα της χώρας χωρίς δύσκολους αγώνες, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους απέναντι στις Ισπανίδες οι οποίες παίζουν σαφώς σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασαν την περασμένη εβδομάδα και στα ημιτελικά του Copa de la Reina.

Η Πηνελόπη με την ομάδα της δηλαδή θα αντιμετωπίσει μία ίδια κατάσταση όπως όταν ήταν στην Ελλάδα... από τα εύκολα της χώρας στα δύσκολα της Ευρώπης.

FB IMG 1615704950711

Στην Ρουμανία θα βρεθεί και η Τσεκλέντ των Σωτηρίου, Κεραμιδά, Λαμπρόπουλου, Παπαβασιλείου με εξίσου δύσκολο αντίπαλο.  Την γνωστή μας από τους αγώνες της με τον Ολυμπιακό γαλλική Καρόλο.

FB IMG 1615704986827

Η ομάδα της αρχηγού της εθνικής μας ομάδας αγωνίζεται σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου δυστυχώς ηττήθηκε στο τελευταίο ματς και έμεινε εκτός play offs.

Με όλες τις ξένες στην διάθεση του ο κόουτς Κεραμιδάς, να σημειωθεί ότι στην Ουγγαρία υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ξένων παικτριών που επιτρέπεται να αγωνιστεί στην κανονική περίοδο και μόνο στα play offs όλες, θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση απέναντι στις Γαλλίδες της WNBAer Υβόν Τέρνερ με το σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ.

FB IMG 1614027445230

Στις πόλεις που έχουν επιλεγεί να αποτελέσουν τις "φούσκες" θα γίνει και η επόμενη φάση μέχρι να φτάσουμε στις τέσσερις ομάδες οι οποίες θα πάρουν μέρος στο Final 4 του Eurocup.