Skip to main content

Έλενα Τσινέκε: Ένα αστέρι από την Ελλάδα στο March Madness

Ο Μιχάλης Κυριακάκης κάνει αναφορά στην Έλενα Τσινέκε και την εκπληκτική πορεία της στην Αμερική, δίνοντας τον λόγο σε έναν ειδικό του κολεγιακου μπάσκετ  τον Άγγελο Γιαννουλάκη.

 

Το κολεγιακο πρωτάθλημα γυναικών στην Αμερική και το March Madness που γίνεται αυτή την εποχή είναι ένας χώρος  άγνωστος για τους περισσότερους.  Στα δάκτυλα του χεριού μετριούνται οι πραγματικοί γνώστες. 

Ένας από αυτούς ειναι ο  Άγγελος Γιαννουλάκης.

Μαζί με τον Βαγγέλη Νικητόπουλο και τον Τζωρτζη Δικαιουλάκο είναι οι τρείς Έλληνες κόουτς που βρέθηκαν σε final4 Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όταν εκείνος ήταν στον πάγκο του ΔΑΣΑΛ.

Στον φίλο μου τον Άγγελο απευθύνθηκα για να μιλήσει για την πορεία της Ελλενας στο κολεγιακο πρωτάθλημα και το έκανε αμέσως με μεγάλη ευχαρίστηση. 

«Παρακολουθήσαμε το πρώτο μέρος του δεύτερου γύρου του NCAA tournament και μας για ακόμη μια φορά εντύπωση η μεγάλη πρόοδος που έκανε και φέτος η Έλενα Τσινέκε. Η δευτεροετής στο Πανεπιστήμιο USF (University South Florida) που εδρεύει  στην Tampa και πρωταθλήτρια φέτος στην Περιφέρεια American είχε 22π, 4ρ, 2ασ, 1κλ σε όλο το παιχνίδι κουβαλούσε την ομάδα της στις πλάτες της με σημαντικά καλάθια και πληθωρική παρουσία σε άμυνα και επίθεση.

ET8

ET1

Όχι τυχαία όλα αυτά αφού η αθλήτρια πήγε έτοιμη στην Αμερική έχοντας στα πόδια της αγωνιστικές εμπειρίες ως πρωταγωνίστρια με τις γυναικείες ομάδες του Άρη και της Λευκάδας στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, διεθνή εμπειρία στο Eurocup  και όντας επίσης πρωταγωνίστρια
 στην Εθνική Ελλάδας κάτω των 18. Για την ηλικία της είχε ικανοποιητική παρουσία και στην Εθνική γυναικών και όλα δείχνουν ότι μελλοντικά θα καμαρώνουμε στην Αμερική και στην Ευρώπη άλλο ένα ποιοτικό προιόν του Ελληνικού μπάσκετ.

ET7

Η αθλήτρια που σιγά σιγά ακούγεται διεθνώς ως η θηλυκή Greek Freak  αναγνωρίστηκε πέρυσι ως πρωτοετής της χρονιάς στην περιφέρεια της, ανεβαίνει ταχύτατα τα σκαλοπάτια των διακρίσεων.

ET3

Περιμένουμε τις φετινές της με το τέλος της περιόδου 2020-21 αλλά με  εμφανίσεις σαν και αυτή, είμαστε σίγουροι πως έχει βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα. Της ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο».

ET2

Οι διακρίσεις της Έλενας Τσινέκε για το 2020:

- American Athletic Conference Freshman of the Year (2019-20)
- American Athletic Conference All-Freshman Team (2019-20)
- All-American Athletic Conference Third Team (2019-20)
- American Athletic Conference Weekly Honor Roll (March 3, 2020)
- American Athletic Conference Freshman of the Week (Feb. 10, 2020, Jan. 6, 2020)
- Cancun Challenge All-Tournament Team (Nov. 30, 2019)

Highlights από την πρώτη της χρονιά στο NCAA: