Skip to main content

Final 4 women: Στην Τουρκία η Euroleague, στην Ουγγαρία το Eurocup

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσει οδεύουν προς το τέλος τους και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τα final 4 σε Euroleague και Eurocup, που θα διεξαχθούν σε Τουρκία και Ουγγαρία αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.  Πλέον απομένουν τα δύο final4.

Η FIBA σε μία χρονιά που η πανδημία της έδωσε μία μοναδική ιδιαιτερότητα, όρισε τις πόλεις όπου θα διεξαχθούν  οι δύο τελευταίες "φούσκες" με τους ημιτελικούς και τους τελικούς,  οι οποίοι θα κρίνουν τους δύο τίτλους για την φετινή σεζόν.

FB IMG 1616793115164

Η Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη θα είναι η έδρα της κορυφαίας διοργάνωσης της Euroleague  Η μεγαλοπρεπής Volkswagen Αrena θα φιλοξενήσει τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Φενερμπαχτσε που θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια τα δύο τελευταία χρόνια Εκατερινεμπουργκ, στον πρόωρο τελικό,  ξαναφέρνει στην Πόλη την τελική φάση της Euroleague έστω κι αν αυτή την φορά δεν γίνει στην φυσική της έδρα το Ulker Sport and Events Arena.

FB IMG 1616793122795

Η προηγούμενη ήταν το 2016 όπου είχε και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στον πάγκο της είχε τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο

Είχαμε την χαρά να το ζήσουμε όλο αυτό από κοντά τότε στο κεντρικό γήπεδο της Φενέρ.

FB IMG 1616793129121

Το final 4 του Eurocup θα γίνει στην Ουγγαρία και το Σέκζαρντ, έδρα μίας από τις ομάδες που θα πάρουν μέρος.

Η Ουγγαρία πρέπει να επισημανθεί, έχει προχωρήσει πολύ  στο μπάσκετ γυναικών και όπως βλέπουμε οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος της παίρνουν μέρος στην τελική φάση των δύο  Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τέλος μια παρατήρηση:

Όταν υπάρχει θέληση, οργάνωση και προγραμματισμός...όλα μπορούν να γίνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.