Skip to main content

Η Αβενίντα στον τελικό της Euroleague women.

H Αβενίντα νίκησε 72-61 στον δεύτερο ημιτελικό του final4 την Σοπρόν και θα είναι την Κυριακή παρούσα στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Εκατερινεμπουργκ. 
Ισπανική μονομαχία πάγκων!
 
Ο Άγγελος Γιαννουλάκης γράφει και για το δεύτερο ματς της σημερινής μέρας στην
Volkswagen  Arena της Πόλης.
 
κυρ 1
 
Δυο παρόμοιες ομάδες με μακρά επιτυχημένη πορεία στον άλλο ημιτελικό. Η Ισπανική ομάδα πιο πλήρης σε υλικό αλλά ανανεωμένη φέτος κατά πολύ. 
Η Ουγγρική είναι ομάδα οικογένεια με τον ίδιο βασικό κορμό για χρόνια και οργάνωση που με μικρό σχετικά μπάτζετ την φτάνει πάντα ψηλότερα από ότι περιμένεις. 
Κεντρική φιγούρα στο ματς ο τρίτος Ισπανός προπονητής του Final 4 και προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα Ρομπέρτο Ινίγκεζ που οδηγεί την φετινη του ομάδα Αβενίδα απέναντι στην περσινή που αυτός έστησε και καθιέρωσε στα μεγάλα σαλόνια. 
 
κυρ 2
 
Επίσης Tiffany Hayes και Katie Lou Samuelson πρώην αθλήτριες του Geno Auriema στο  Connecticut απέναντι στις πρώην συμπαίκτριες τους Gubby Williams Megan Walker.
 
κυρ 3
 
Και οι δύο ομάδες ξεκινούν από την άμυνα. Δεν περιμέναμε ρεκόρ φινέτσα και επιθετική ποιότητα, αλλά οργανωμένο σκεπτόμενο μπάσκετ με υπομονή συνέπεια και καλές συνεργασίες. Πρώτο δεκάλεπτο ασφυκτική άμυνα από την Αβενίδα και σταθερό προβάδισμα 16-10. Στο δεύτερο τίποτε εύκολο για τις Ισπανίδες και ένα καλάθι διαφορά για την Σόπρον που έβαλε και αρκετά μακρινά σουτ 30-32. 
 
κυρ 4
 
Σεληνιασμένη Katie Lou Samuelson την τρίτη περίοδο και απόσταση ξανά για την Αβενίδα (50-42 στο 30') που έγινε ασφαλείας 5' πριν τη λήξη με ασφυκτική και πάλι άμυνα και πρωταγωνίστρια στην επίθεση την Hayes. 
Τελικό 71-62 και ραντεβού την Κυριακή.