Skip to main content

Παντελάκης: «Η Σταμολάμπρου δεν έχει ταβάνι, κοιμάται και ξυπνάει με το μπάσκετ»

Το εγκώμιο της Άννας Νίκης Σταμολάμπρου έπλεξε με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Παντελάκης, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να μιλά για την νίκη της ομάδας του στον πρώτο τελικό, αλλά και την σχέση του με την προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες:  «Γενικότερα πολύ δύσκολη εβδομάδα. Πραγματικά φέτος όλη η διαδικασία ήταν δύσκολη από μόνη της. Είχαμε ένα δυσάρεστο συμβάν που στα 17 χρόνια που είμαι προπονητής το ζω πρώτη φορά, με το προηγούμενο αποτέλεσμα του παιχνιδιού.  Ήταν δύσκολο για όλους μας να το διαχειριστούμε, να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας τα συναισθήματα που νιώσαμε όταν ακούσαμε την απόφαση. Φέτος ειδικά στα πλέι οφ είναι μια κατάσταση που η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Δεν ξέρω τι μας ξημερώνει. Έχω κορίτσια με καταπληκτικό χαρακτήρα, που με ακούνε και μπορώ να μπω στο μυαλό τους. Δουλέψαμε πολύ στο μυαλό των παικτριών. Έχουμε παίξει πολλές φορές με τον Παναθηναϊκό, γνωριζόμαστε δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή να κρύψουμε πολλά πράγματα. Όλες οι κοπέλες το θέλανε»

Για την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου: «Δεν στηρίζεται στον έναν η ομάδα μας. Κάθε φορά βγαίνει κι άλλος μπροστά. Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου έκανε καταληκτικό παιχνίδι, όλες είναι όμως πολύ καλές αθλήτριες. Η Άννα Νίκη είνα μια παίκτρια υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών και χαίρομαι που την έχω στην ομάδα μου.  Το μπάσκετ είναι η ζωή της. Κοιμάται και ξυπνάει με το μπάσκετ, πράγμα πολύ δύσκολο για γυναίκα. Είναι μια παίκτρια με αστείρευτο ταλέντο, δεν έχει ταβάνι. Ο εαυτός της την τραβαέι πίσω, όταν το διαχειρίζεται αυτό μέσα στο γήπεδα, μας κάνει όλους να απορούμε με τις τεχνικές της δεξιότητες».

Για τον δεύτερο τελικό: «Το επόμενο είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, δεν έχουμε και χρόνο να χαρούμε το παιχνίδι το αφήνουμε πίσω μας, πρέπει να πάμε να ξεκουραστούμε. Έχουμε κάνει αρκετά λάθη, αντικειμενικά το δεύτερο ημίχρονό μας δεν ήταν καλό. Είναι ένα παιχνίδι που αν κερδίσουμε θα μας δώσει τον τίτλο. Ξέρουμε τη δυσκολίες. Είναι εντελώς  διαφορετικό και εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Ψυχικά θεωρώ ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο ματς».

Για την σχέση του με την Ελένη Καπογιάννη: «Σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο. Η κόουτς Καπογιάννη είναι μια εξαιρετική προπονήτρια, ήμασταν πολλά χρόνια μαζί. Σίγουρα όταν βρίσκεις αντίπαλο συνεργάτη είναι ιδιαίτερο από μόνο του, ειδικά σε παιχνίδια Παναθηναϊκός– Ολυμπιακός. Εμείς διασκεδάζουμε το παιχνδί που παίζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας».