Skip to main content

WNBA: Πέντε σερί νίκες για Σαν, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα οι Λίμπερτι

Οι Κονέκτικατ Σαν "άλωσαν" το Λας Βέγκας, επικρατώντας των Έισις με 72-65 και ξεκίνησαν την σεζόν με πέντε σερί νίκες, οι Λίμπερτι επέστρεψαν στις νίκες, ενώ η Ιντιάνα Φέβερ έκανε σεφτέ για την φετινή σεζόν.

 Αναλυτικά:

Λας Βέγκας Έισις-Κονέκτικατ Σαν: 65-72

Οι Κονέκτικατ Σαν πάτησαν το γκάζι στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με δέκα πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-8). Οι Έισις απάντησαν με ένα δικό τους επί μέρους σκορ 25-9 στην δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με πέντε πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (32-27).

Οι Σαν ανέτρεψαν τις καταστάσεις στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και με ένα επί μέρους σκορ 23-10, κατάφεραν να προηγηθούν με οχτώ πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (50-42). Οι Σαν διαχείριστηκαν αποτελεσματικά την κατάσταση στην τέταρτη περίοδο και νίκησαν εκτός έδρας τις Λας Βέγκας Έισις με 72-65.

Με αυτήν την νίκη η ομάδα από το Κονέκτικατ παραμένει αήττητη με πέντε σερί νίκες, κάτι που πετυχαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του franchise, με την πρώτη να είναι το 2018.

Από την Σαν ξεχώρισε η Μπόνερ με 22 πόντους, ενώ οι Τζόουνς και Τζόουνς (11ρ.) σκόραραν από 19 πόντους έκαστος. Από την Έισις διακρίθηκαν οι Γουίλσον και Γρκει με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. 

Media Availability: Ο προπονητής των Κονέκτικατ Σαν, Κούρτ Μίλερ δήλωσε ότι: "Νικήσαμε απόψε κόντρα σε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, είμαστε πραγματικά περήφανοι για την δυναμική μας και στο δεύτερο μέρος ηρεμήσε και αλλάξαμε την νοοτροπία μετά το πρώτο ημίχρονο. Συνεχίσαμε να παλεύουμε και μείναμε προσκολλημένοι σε αυτά που πιστεύουμε, στους πυλώνες μας. Ήταν εφιάλτης που χάσαμε 17 σουτ στο πρώτο ημίχρονο στο ζωγραφιστό, όμως δεν σταματήσαμε να πηγαίνουμε την μπάλα στο ζωγραφιστό και μείναμε πιστοί στο αγωνιστικό μας πλάνο".

Η Τζόνκουελ Τζόουνς ανέφερε ότι: "Ναι, αδιαμφισβήτητα ο κύριος στόχος μας αυτήν την σεζόν είναι να παραμείνουμε δυνατοί αμυντικά,  αυτό είναι το μεγαλύτερο challenge της σεζόν και αποδεχθήκαμε απόψε αυτήν την πρόσκληση. Κάναμε πολύ καλή δουλειά...νομίζω αδιαμφισβήτητα ήταν μια σπουδαία βραδιά για εμάς αμυντικά και νικήσαμε τον αντίπαλο, αφού πήγαμε καλύτερα".

Τα highlights: 

https://www.youtube.com/watch?v=pgWFdXU5Azw

Περίοδοι: 8-18, 32-27, 42-50, 65-72

 Σικάγο Σκάι-Νιου Γιορκ Λίμπερτι: 85-93

 Οι Σικάγο Σκάι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με τρεις πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (31-28). Οι Λίμπερτι αντέδρασε και βρήκε απαντήσεις παρά την σωστή διαχείριση της ομάδας από το Σικάγο και για αυτό οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο τέλος του ημιχρόνου (52-52).

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους συνέχισαν οι δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ, με την ομάδα από την Νέα Υόρκη να προηγείται με τέσσερις πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (76-72). Παρά την πίεση των Σκαι, οι Νευορκέζες διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την κατάσταση και νίκησαν εκτός έδρας με 93-85.

Οι Λίμπερτι επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τις Μυστικς και είναι στην δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 4-1, ενώ μια θέση πιο κάτω βρίσκεται η ομάδα του Σικάγο με ρεκόρ 2-1. 

Από την Λίμπερτι ξεχώρισαν οι Λάνει και Ιονέσκου (12α.) με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τις Σκάι διακρίθηκαν οι Ντεσίλντς και Εντούρ με 22 και 17 πόντους. 

Media Availability: H Σαμπρίνα Ιονέσκου από τις Λίμπερτι υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: "Έκανα τρία μπλοκ απόψε χαχα (η ερώτηση είχε αναφορά ότι έγιναν δύο). Αλλά εννοώ ότι ήμουν στην κατάλληλη θέση, έβλεπα τον τρόπο που σκοράρε η Ρούτι Χέρμπαρτ και επειδή ήμασταν και οι δύο υπό τις οδηγίες του κόουτς Κέλι Γκρέιβς (από το Όρεγκον), κατάλαβα τις πάσες, τις προσπάθειες για δημιουργία, οπού ήθελε μας τρέξει στο γήπεδο όσες περισσότερες φορές μπορούσε και ήταν "καυτή" αμυντικά, προσπαθούσε να βρεί το χέρι μου και να αποκρούσουν τα σουτ, κάποια εύκολα καλάθια. Οπότε, οι προπονητές μου και η ομάδα μου με έβαλαν στην κατάλληλη θέση, νομίζω ότι όλες μας είχαμε πολλές καλές στιγμές, δηλαδή μπλοκς και κλεψίματα στην άμυνα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς επιθετικά".  

Τα highlights:

https://www.youtube.com/watch?v=ftiK09c2WAA

Περίοδοι: 31-28, 52-52, 72-76, 85-93

 Ιντιάνα Φέβερ-Γουάσινγκτον Μίστικς: 89-77

Η Ιντιάνα Φέβερ ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά και παρότι δεν ξέφυγε στο σκορ, δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους και προηγήθηκαν με τρεις πόντους στο ημίχρονο (42-39).

Καθοριστικό ήταν το επί μέρους σκορ 27-13 των Φέβερ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με την ομάδα από την Ιντιάνα να είναι μπροστά με 17 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (69-52). Οι Φέβερ συνέχισαν να προηγούνται και νίκησαν εντός έδρας τις Μυστικς με 89-77. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη μετά από τέσσερις ήττες, για τις γηπεδούχες στην φετινή σεζόν, ενώ η ομάδα από την Γουάσινγκτον έπεσε στο 1-3.

Από τις Φέβερ ξεχώρισαν οι Μίτσελ και Μπρέλαντ (10ρ.) με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τις Μυστικς διακρίθηκαν οι Τσαρλς και Άτκινς με 31 και 16 πόντους. 

Media Availability:  Η προπονήτρια των Φέβερ, Μαρίαν Στάνλει επεσήμανε ότι: "Έίναι κάτι μεγάλο, σε κανένα δεν αρέσει να χάνει και κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν ηττάται, αλλά πρέπει να σποδικνύεις στην ομάδα ότι καταλαβαίνεις. Η πρόοδος είναι να συνεχίζεις να κάνεις πράγματα που ξέρεις ότι έχεις να κάνεις και απλά κάθε μέρα πηγαίνεις για να τα βελτιώσεις, αυτό είναι πραγματικά που θέλουμε να κάνουμε. Γνωρίζουμε στα αποδυτήρια μας ότι είμαστε ως ομάδα καλύτερη στα σουτ από αυτό που έχουμε αποδείξει σε κανά δύο παιχνίδι και σήμερα το είδατε. Είμαι πολύ χαρούμενη για την ομάδα μας, πήραν την νίκη, δούλεψαν σκληρά για αυτήν, έμειναν μαζί και φυσικά ταιριάζει στην ιδιαίτερη μέρα της Ταμίκα που προσθέτει ακόμη μια χαρά για απόψε".

Τα highlights: 

Περίοδοι: 20-17, 42-39, 69-52, 89-77