Skip to main content

Eurocup Women: Η πρώτη γνωριμία με τους αντιπάλους των Ελληνικών ομάδων (pics)

Ο Μιχάλης Κυριακάκης κάνει μια πρώτη γνωριμία με τις αντιπάλους των πέντε ελληνικών ομάδων στο Eurocup women.

 
Eγιναν οι κληρώσεις του Eurocup με τις πεντε ελληνικές ομάδες να είναι ανάμεσα σε αυτές που συμμετείχαν.
Στα προκριματικά οι τρεις ομάδες έχουν δύσκολο έργο με την Ελευθερία Μοσχάτου να βρίσκει μια παραδοσιακή δύναμή της Πολωνίας την Μπιτγκόζ που τερμάτισε τρίτη πέρυσι πισω από την Γκτινια και την Πολκοβιτσε. Πρώτη φετινή προσθήκη η περσινή φόργουορντ του Ολυμπιακού διεθνής Σουηδέζα Εσι Φοντέιν.
 
Ο ΠΑΟΚ θα βρει μπροστά του την τουρκική Ελαζιγκ που έφτασε πέρυσι πολύ ψηλά στην διοργάνωση
Άγνωστο το ροστερ προς ώρας.
Σίγουρα έχουν καθυστερήσει στην στελέχωση της ομάδας. Αυτό μπορει να'ναι καλό ή κακό γιατί οι γείτονες μας είναι απρόβλεπτοι...δεν είδατε την Μερσίν?
Προπονητής θα είναι ο έμπειρος Ακάια Αζίζ.
Βέβαια αν περάσει μπαίνει σε πολύ δύσκολο όμιλο .όμως ας γίνει και βλέπουμε...
Η Νίκη Λευκάδας θα αντιμετωπίσει την Ουγγρική Πεκς που πλέον δεν είναι τόσο δυνατή όσο στο παρελθόν όμως δεν παύει να διαθέτει ταλαντούχο εγχώριο υλικό, ενώ αναμένονται οι ξένες παίκτριες.
Να δούμε τους δύο αιώνιους που πάνε κατευθείαν στους ομίλους.
Ανάλογης δυσκολίας κλήρωση και για τους δύο... θα μπορούσε όμως να ναι και δυσκολότερη.
 
Ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του την δυνατη Πολκοβιτσε όπου επέστρεψε η Άρτεμις Σπανού και ενισχύθηκε στις ψηλές με την εξαιρετική Μαβουνκά , την μέτρια Ρωσική Ενισει στο μακρινό Κρασνογιαρσκ και την πλήρως ανανεωμένη προς το καλύτερο, την οποία για μια πενταετία κοουτσαρισε η Κατερίνα Χατζηδάκη, τουρκική Χατάι από τα Αδανα ή την πάντα δυνατή ισραηλινή Ελιζουρ Χολόν που πέρυσι με μεγάλα ονόματα στο ροστερ έφτασε πολύ ψηλά στην διοργάνωση.
Κάτι που βλέπω στις ξένες του Παναθηναϊκου και δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσει, είναι ότι διαθέτει τρεις Αμερικανιδες, ενώ στην Ευρώπη επιτρέπεται να αγωνίζονται δύο και από ότι γνωρίζω δεν έχει κάποια από αυτές κοινοτικό διαβατήριο !
 
Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στο μακρινό Ορενμπουργκ στα βάθη της Ρωσίας για να παίξει με την περσινή ομάδα του Δικαιουλάκου Ναντεζντα.
Την ομάδα που αντιμετωπισε στον αλησμόνητο τελικό του 2010 ο Αθηναϊκός όταν κατέκτησε το Eurocup. Η ίδια το πήρε πρόπερσι ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στους ομίλους της Euroleague.
Έχει κάνει μεγάλη ανανέωση και θεωρώ δεν θα είναι τόσο ισχυρή όπως στο παρελθόν.
 
Ο Ερυθρός Αστέρας χωρίς μεγάλα ονόματα μέχρι τώρα όμως με αθλήτριες προϊόντα της μεγάλης των Σέρβων σχολής που κατέκτησαν το φετινό Eurobasket και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση των Ολυμπιακών αγώνων
Τελευταία στον όμιλο η νικήτρια Μπιτγκοζ-Ελευθερια Μοσχάτου όπου φυσικά ευχόμαστε ναναι η ελληνική ομάδα.
 
euro 1